Her selges babyen for 600 dollar

Den kirgisiske sykepleieren solgte den lille gutten til politispaner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En sykepleier ansatt på sentralsykehuset Bisjkek i Kirgisistan er arrestert etter å ha solgt en guttebaby til en politispaner for 600 dollar.

På videoen, som nyhetsbyrået Reuters har fått tak i, vises det hvordan sykepleieren sier at guttebabyen svøpt i blått og hvitt tøy, er glad nå som han har funnet en familie.

Politimann Bakyt Karmankulov sier at de sivile politispanerne fikk tilbudet om enten en gutt eller jente.

- Vi planlegger å etterforske alle fødeklinikker i Bisjkek i tillegg til andre medisinske avdelinger. Vi har også startet etterforskning i andre fødekliniker i Bisjkek. Vi er interessert i å ta problemet ved roten i saker som er skandaløse, sier helseminister Kasymbek Mambetov.

Den russiske fjernsynsstasjonen First television melder at en av etterforskerne har opplyst at sykepleieren fortalte moren at babyen var død. Ifølge en annen etterforsker hadde moren forlatt sønnen etter en vanskelig fødsel.

Politiet mistenker at dette er en av mange lignende kjøp-og-salg-avtaler som gjøres i det fattige sentralasiatiske landet. En FN-rapport fra oktober i fjor viste at 80 prosent av kirgisiske barn under 15 år lever under ekstrem fattigdom.