Her sender bussjåføren sms bak rattet

- Vi følte oss utrygge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bussen var stappfull av skoleelever, men bussjåføren rakk tekstmeldinger og telefonsamtaler i løpet av den ti minutter lange bussturen i Ålesund.

- Bussen var stappfull av elever fra ungdomsskolen og videregående skole, derfor satt vi helt foran i bussen og kunne se at sjåføren snakket i telefonen gjentatte ganger i løpet av turen. Når folk gikk på bussen, gjemte bussjåføren mobilen i pengeveska, forteller busspassasjer Miriam Nærøy Sundnes (18) om bussturen på vei hjem fra skolen i månedsskiftet oktober/ november 2006.

Turte ikke si fra

- Vi turte ikke å si ifra, men vi syntes det var utrygt. Det er ubehagelig når sjåføren på et offentlig transportmiddel ikke følger reglene. Det er ikke første gang det har skjedd, heller, sier hun.

Denne gangen tok hun imidlertid bilde av mobiltastingen til sjåføren. Sundnes tok kontakt med Dagbladet.no etter å ha lest artikkelen om T-banesjåføren som snakket i telefonen mens han kjørte. Flere andre lesere har fortalt Dagbladet.no om lignende opplevelser.

Opptatt av å følge loven

Oslo T-banedrift har ikke noe uttrykkelig forbud mot å snakke i mobilen mens man fører vognene. Men for bussjåfører er loven den samme som for bilister: Det er forbudt å bruke håndholdt telefon mens man kjører på norske veier. Ålesunds-bussen skal ha tilhørt busselskapet Nettbuss Møre. Trafikkleder Sindre Hanken gjenkjenner sjåføren som en som tidligere har jobbet for dem, men sier at busselskapet er svært optatt av å følge loven på dette området.

- Jeg har ikke kjennskap til at noe slikt har skjedd. Vi har en policy på at privat bruk av mobiler ikke er lovlig uten handsfree, og det håndterer vi. Vi informerer sjåførene om dette titt og ofte. Inntrykket mitt er at førerne også er veldig flinke til å unngå det, sier han.

MOBIL SJÅFØR: Bussjåføren i Ålesund sendte tekstmeldinger med mobiltelefonen samtidig som vedkommende kjørte en buss fullastet med skoleelever.
MOBIL SJÅFØR: Bussjåføren i Ålesund sendte tekstmeldinger med mobiltelefonen samtidig som vedkommende kjørte en buss fullastet med skoleelever. Vis mer