Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her ser du soldatene storme presidentpalasset

Ny video viser den dramatiske pågripelsen av Laurent Gbagbo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Videoen viser tungt bevæpnede soldater lojale til den internasjonalt anerkjente presidenten Alassane Ouattara som klarer å bryte inn i presidentpalasset.

Man kan høre skudd menns styrkene rykker inn i palasset, skriver blant andre Sky News. De skyter en dør åpen for å komme inn i det som ser ut som et større representasjonsrom.

På hemmelig sted Den avgåtte presidenten, Laurent Gbagbo, får en skuddsikker vest og en hjem av soldatene før han er ført ut av palasset. Deretter blir Gbagbo og hans kone ført til en ventende bil.

Elfenbenskystens nylig avsatte og pågrepne ekspresident, sitter fanget på et hemmelig sted og har det «bra», sier landets statsminister Guillaume Soro til den franske avisa Le Parisien.

- Hvor han er er hemmelig, da han er en sensitiv fange. Det jeg kan si er at han har det bra og vil bli forfulgt juridisk, sier Soro ifølge nyhetsbyrået AP.

Ifølge landets justisminister Jeannot Ahoussou-Kouadio er det snakk om en husarrest. Både Gbagbo, hans kone og medarbeidere skal etterforskes og stilles for retten.

- En lekse Det er fortsatt ikke klart om Gbagbo, som klamret seg til makten i fire måneder etter at han tapte fjorårets valg mot den internasjonalt anerkjente vinneren Alassane Ouattara, vil bli stilt for ivoriansk eller internasjonal rett.

Over en million sivile ble drevet på flukt, og utallige andre ble drept, som følge av kaoset og kamphandlingene som herjet det vestafrikanske landet etter valgbråket. Bilder fra stedet viser resultatet etter regelrette massehenrettelser i gatene.

Etter flere angrep mot presidentresidensen i Abidjan, landets største by og økonomiske sentrum, ble Gbagbo pågrepet på mandag av Ouattara-lojale soldater på fredag. Angrepet ble bistått av FN og franske styrker utplassert i landet.

- Dette er en lekse for alle andre diktatorer som vil holde makten utover rimelige grenser, sier statsminister Soro.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media