Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her ser hun brannmannen bli heist opp. Fem år etter giftet de seg på nøyaktig samme sted

Historien til Cecilie Røer (44) og Jan Egil Greenwood (40) er av den romantiske sorten.

BRYLLUP: Cecilie Røer sier det var kjærlighet ved første blikk da hun fra hesteryggen i 2013 så Jan Egil Greenwood bli heiset opp fra vannet. Tilfeldighetene ville ha det til at de skulle treffes igjen. Nå er de gift. Foto: Privat og Anette Augestad www.hestefotograf.com
BRYLLUP: Cecilie Røer sier det var kjærlighet ved første blikk da hun fra hesteryggen i 2013 så Jan Egil Greenwood bli heiset opp fra vannet. Tilfeldighetene ville ha det til at de skulle treffes igjen. Nå er de gift. Foto: Privat og Anette Augestad www.hestefotograf.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

29. april 2013 la politibetjent i Oslos rytterkorps, Cecilie Røer (44) ut et bilde på Facebook-siden Politihestens Venner.

På bildet, med tittelen «Storfisk i indre Oslofjord?» blir en brannmann heist opp av vannet på Honnørbrygga utenfor Rådhuset. Hesten Snorre og rytter Cecilie følger nøye med.

Bare minutter etter at bildet ble lagt ut, kommenterer brannmann Jan Egil Greenwood følgende:

«Det der er seigt kjøtt. Mye gummismak, bare å slippe uti igjen!!».

Gift på samme sted

Ganske nøyaktig fem år etter, 27. april 2018, ble froskemannen og rytteren som møttes for første gang den dagen gift på nøyaktig det samme stedet.

ROMANTISK: Hesten Munir var æresgjest i bryllupet. Foto: Anette Augestad www.hestefotograf.com
ROMANTISK: Hesten Munir var æresgjest i bryllupet. Foto: Anette Augestad www.hestefotograf.com Vis mer

Historien om Cecilie Røer (44) og ektemannen Jan Egil Greenwood (40) er mildt sagt av den romantiske sorten.

Den startet på denne dagen på Honnørbrygga ved Oslo rådhus.

- Eller, kanskje den startet fem år før der igjen. For det var første gang jeg så ham, innrømmer politibetjent i Oslo rytterkorps, Cecilie Røer overfor Dagbladet.

- Kjærlighet ved første blikk

Hun har i dag delt fortellingen om det lykkelige nygifte paret på Facebook-siden Politihestens Venner.

«De av dere som har fulgt siden en stund husker kanskje bildet av brannmannen som ble heist opp av vannet på Honnørbryggen utenfor Rådhuset? Lite visste jeg da at jeg fem år seinere skulle gifte meg med ham på samme sted», skriver Røer i dag.

DET FØRSTE MØTET: Dette bilder tok Cecilie Røer fra hesteryggen til nå avdøde Snorre. Det var det første møtet med brannmannen Jan Egil Greenwood, som hun nå er gift med. Foto: Privat
DET FØRSTE MØTET: Dette bilder tok Cecilie Røer fra hesteryggen til nå avdøde Snorre. Det var det første møtet med brannmannen Jan Egil Greenwood, som hun nå er gift med. Foto: Privat Vis mer

Hvordan det romantiske eventyret ble til, kan Cecilie Røer fortelle mer om.

- Det begynte da. Det høres ut som verdens største klisjé, men det var kjærlighet ved første blikk, helt på alvor, sier hun til Dagbladet.

- Vært sammen siden da

Den gang ble hun stående på 20 meters avstand unna brannmannen. Hun fikk ikke sagt noe nede på brygga og måtte til slutt ri videre.

- Jeg tok en runde rundt Slottet og ned igjen på Karl Johan. Plutselig sto Jan Egil utenfor Ben & Jerry's i Karl Johans gate. Vi begynte å prate mer og har egentlig vært sammen siden da, forteller hun søndag - drøye to uker etter bryllupet på Honnørbrygga.

FAMILIEBILDE: Brudeparet med barn og rytterkorpset i staselige uniformer. Foto: Anette Augestad www.hestefotograf.com
FAMILIEBILDE: Brudeparet med barn og rytterkorpset i staselige uniformer. Foto: Anette Augestad www.hestefotograf.com Vis mer

Brannvesenet har faste øvelser på Honnørbrygga, og Jan Egil Greenwood, som nå er fungerende brannmester på Smestad brannstasjon, var froskemann under øvelsen.

- Vi hadde aldri snakket før dette, men sett hverandre én gang fem år tidligere. Jeg kjente ham igjen med en gang, sier Røer.

- Et utrolig fint bryllup

Bryllupet de to hadde på den samme brygga, ble helt utenom det vanlige.

Røer ble ført til alters på sin faste hest Munin, som var æresgjest i bryllupet. Bildene taler egentlig for seg selv, der Røer blir eskortert av kollegene fra rytterkorpset i staselige uniformer og hestene deres.

Selv satt hun på sadelen i brudekjole.

- Jeg måtte være helt sikker på at hesten ikke ble redd for kjolen, så jeg kjøpte sju meter med tyll for å teste ham noen dager før. Han fikk ikke panikk, og det gikk veldig bra, forteller Røer.

Det var selveste politipresten som viet paret, og Oslo brann- og redningsvesen var selvfølgelig også til stede.

- Det ble et utrolig fint bryllup og en helt spesiell dag. På plassen ble det også en god blanding av bryllupsgjester og turister. Det ble et veldig spesielt bryllup, men samtidige er hestene en veldig stor del av hverdagen, sier hun.

Festen etterpå ble selvsagt holdt i politiets stall.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media