Her setter Guerlain (34) verdensrekord i backflip med bil

- Ikke det villeste jeg har gjort, men det holder definitivt til en topp tre-plassering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hele verden holdt pusten da Felix Baumgartner (43) 14. oktober i fjor hoppet ut av en liten kapsel fra en estimert høyde på 39 045 meter med en toppfart på 1 342 kilometer i timen og satte verdensrekord i høyeste fritt fall.

Stuntet ble gjennomført i samarbeid med Red Bull.

Nå har Monster Energy og det britiske bilmerket Mini gått sammen om å utfordre Red Bulls suksessfulle reklamestunt med et nytt promoterende rekordstunt.

I en ny reklame for Mini Countrymen utfører nemlig den franske våghalsen Guerlain Chicherit (34) en 360 backflip med bilen.

- Det var galskap Ifølge Monster Energy og Mini er dette verdens første backflip utført med en bil, skriver Forbes.

Chicherit, som ifølge Daily Mail skal ha trent på stuntet i over fire år, utførte backflipen i Alpene i Tignes i Frankrike.

Med en fart på rundt 60 kilometer i timen, satte han utfor en bakke før han kjørte utfor en åtte meter høy rampe, som var spesialdesignet for bilen.

Deretter svevde bilen 22 meter opp i luften og tok en 360 graders backflip, før den landet på bakken igjen med bakhjulene først.

Chicherit gjennomførte et prøvestunt tidligere på dagen, mens han senere søndag repeterte stuntet foran tusenvis av tilskuere.

- Det var galskap før stuntet. Jeg var alene i bilen før starten, og måtte bare gjennomføre det. Alt var klart, sa Chicherit etter stuntet, ifølge Daily Mail.

- Høyt stressnivå - Jeg måtte holde en fart på 60 kilometer i timen, og så ha full gass for å oppnå rotasjonen. Under hoppet visste jeg at bilen har god balanse. Det tok meg kanskje 20 sekunder å innse at jeg hadde landet på hjulene.

Da kunne han endelig slippe jubelen løs.

«I did it !!!!!!! :-))))», tvitret Chicherit søndag ettermiddag.

Han innrømmer at han kjente på nervene før han gjennomførte stuntet.

- Når du skal prøve å gjøre noe ingen andre har greid før, er stressnivået veldig høyt. Men den eneste måten er å teste det ut.

- Ikke det villeste jeg har gjort Chicherit er kjent som rallysjåfør, stuntmann, profesjonell skikjører og snowboarder og har vunnet verdensmesterskap i freeriding fire ganger. Selv hevder han derfor at han har gjort verre stunt før:

- Dette er ikke det villeste jeg har gjort, men det holder definitivt til en topp tre-plassering. Det var sykt, og jeg hadde bare lyst til å gjøre det igjen, sa han.

Flere har tidligere forsøkt seg på det livsfarlige stuntet, men franskmannen er den første som lykkes i å lande bilen trygt etter backflipen.

Stuntbilen var spesialbygget for stuntet, uten at Mini foreløpig har offentliggjort noen tekniske detaljer.

Ifølge Forbes har Monster Energy lenge vært blant hovedsponsorene til ulike motorsporter, som Motocross, Monster Truck og NASCAR, men dette Mini-stuntet skriver seg unektelig inn som et av selskapets mest kjente sponsorstunt.

Reklamevideoen ble lagt ut på Youtube søndag, og har allerede blitt sett av over 100 000.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer