Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her setter han utfor et 1.000 meters stup

Chilensk stuntmann så døden i hvitøyet og kastet seg utfor et stup på motorsykkelen. Alt for å skape denne spektakulære videoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Menneskeheten har i alle år dyttet grenser. Jakten på det spektakulære, på det du er alene om å gjøre. Og fortsatt er det de som velger å trosse farene, og heller «hoppe i det». 

Det var nettopp det 37-årige Julio Muñoz valgte å gjøre i Loma Rabona-regionen i Chile forrige lørdag.

I tre år har han planlagt det spektakulære stuntet du kan se i videospilleren over. 100.000 dollar skal det ha kostet, pengene har blant annet gått til de tolv digitalkameraene som på forskjellige posisjoner foreviget galskapen.

I fritt fall Alt ble gjort for at Muñoz skulle få sette seg på sin 450-kubikks motorsykkel og kjøre i full fart mot en ramp som skal ha veid et halvt tonn. Den var satt opp i 4.000 meters høyde.

Så bar det ut i lufta, og 1.000 meter i fritt fall. Videoklippet viser hvordan Julio Muñoz et lite øyeblikk nærmest svever i lufta, før han får full fart på seg ned langs Andesfjellene.

Motorsykkelen ga han slipp på ganske fort, mens fallskjermen ikke skal ha blitt løst ut før rundt 60 meter fra bakken. Men det gikk bra med stuntmannen, som dog ikke kan bruke samme motorsykkel en gang til. Den ble knust i fillebiter i kontakt med bakken.  

Forberedelsene har vært omfattende. Tre helikoptre er blitt brukt til å frakte alt utstyret opp på fjellhylla, og kameraplasseringene var nøye gjennomtenkt på forhånd. Muñoz hadde blant annet et kamera i hjelmen, som gir et godt innblikk i det elleville fallet.

«Hverdagslig» Selv sier Muñoz ifølge Daily Mail at stuntet var som en «hverdagslig opplevelse» for ham, og at hele logistikken rundt stuntet var langt mer utmattende enn selve hoppet. 

 PÅ TOPPEN:  Stuntmannen Julio Muñoz på toppen før han satte utfor stupet. Foto:  EPA/HO
PÅ TOPPEN: Stuntmannen Julio Muñoz på toppen før han satte utfor stupet. Foto: EPA/HO Vis mer

- På vei til rampen var jeg fokusert på å tilpasse farten på sykkelen. Da jeg forlot rampen og fløy, var jeg der jeg virkelig føler meg komfortabel - i lufta. Det å forlate rampen var naturlig, og flyturen var hverdagslig for meg, sier han. 

- Vi brukte to måneder på å forberede og sette opp alt, på å utvikle rampen, lage fallskjermer med logoen på og liknende. Vi var godt forberedt, og jeg er alltid veldig komfortabel med folka jeg jobber med, sier stuntmannen.

Han har ingen planer om å legge de livsfarlige stuntene bak seg. Han vil fortsette.

- Hovedmotivasjonen var at jeg fant en gruppe venner som hadde energien, lysten og profesjonaliteten til å utvikle dette prosjektet. Det var resultatet, et godt hopp uten problemer, sier han til Sky News.

 I LUFTA:  Dette bildet viser Muñoz når han nettopp har gitt slipp på motorsykkelen. Foto:  EPA/HO
I LUFTA: Dette bildet viser Muñoz når han nettopp har gitt slipp på motorsykkelen. Foto: EPA/HO Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media