0,587 SEKUND: Så lang tid brukte Kim Roger (11) på å løse en 2x2 kube under norgesmesterskapet i Sandnes i dag. Foto: Privat
0,587 SEKUND: Så lang tid brukte Kim Roger (11) på å løse en 2x2 kube under norgesmesterskapet i Sandnes i dag. Foto: PrivatVis mer

Her setter Kim Roger (11) norgesrekord i rubiks kube

- Det gikk litt fort, sier mamma Monika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For snaue to år siden fikk Kim Roger Høyland Larsen (11) fra Sandnes sin første Rubiks kube. I dag satte elleveåringen norgesrekord på 2x2 kube - på utrolige 0,58 sekunder.

På verdensbasis er det en delt tredjeplass, ifølge mamma Monika Haraldsen, som tilføyer at det verken er en øvre eller nedre aldersgrense innen denne konkurransen.

- Han har trent og trent, og det var særlig etter at han begynte å se videoer på youtube at han virkelig lærte seg det, sier Monika Haraldsen til Dagbladet, som på ingen måte legger skjul på at hun er mer enn godt fornøyd med sønnens bragd:

- Jeg er utrolig stolt. Dette var uten tvil imponerende, sier hun på telefon fra bilen på vei hjem etter mesterskapet, der en glad sønn og norgesmester sitter i baksetet.

GLAD: Kim Roger er fornøyd med dagens innsats. - Det var gøy, og jeg er veldig stolt, sier han. Foto: Privat
GLAD: Kim Roger er fornøyd med dagens innsats. - Det var gøy, og jeg er veldig stolt, sier han. Foto: Privat Vis mer

- Det var gøy, og jeg er veldig stolt, sier Kim Roger via mamma Monika.

- Hva er målet ditt etter dette?

- Jeg vil bare fortsette å kube og ha det gøy, sier elleveåringen.

Like før Kim Roger satte norgesrekorden i dag, ble det satt en annen rekord under mesterskapet «Sandnes Open». Derfor var det mange som ikke fikk med seg at Kim Roger startet, forteller Monika.

- Og han var jo ferdig før foreldrene hadde fått det med seg, fortsetter hun og forteller at det er årsaken til at det eneste bildet de rakk å ta ble litt uskarpt.

- Hvordan er det egentlig mulig å løse en kube på bare et drøy halvt sekund?

- Det er et godt spørsmål. Han bruker alle fingrene og det går i et rasende tempo.