Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her setter Legia-fansen fyr på Lerkendal

Hett under Europa League-oppgjør i Trondheim.

 SLO TIL RETT FØR PAUSE:  Maskerte Legia-supportere tente opp en rekke bengalske lys og satte fyr på stoler rett før pause på Lerkendal. Foto: Scanpix
SLO TIL RETT FØR PAUSE: Maskerte Legia-supportere tente opp en rekke bengalske lys og satte fyr på stoler rett før pause på Lerkendal. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var rett før pause i oppgjøret mellom Rosenborg og Legia Warszava at TV-kameraene viste at det brant på tribunen.

Bildene viste at bortefansen hadde satt fyr på stoler på Lerkendal-tribunen.

Operasjonssentralen i Sør-trøndelag politidistrikt forteller til Dagbladet at brannvesen alltid er til stede under oppgjørene. Politiets innsatsleder er også på stedet.

Ifølge Adresseavisa oppstod situasjonen da politiet hentet ut flere supportere fra tribunen.

Allerede midtveis i omgang var det tilløp til tumulter på Legia-tribunen, da flere personer prøvde å ta seg inn ei dør til VIP-området på Lerkendal.

 KRAFTIG RØYKUTVIKLING:  Flere stoler sto i brann på Lerkendal. Foto: Anders Skjerdingstad
KRAFTIG RØYKUTVIKLING: Flere stoler sto i brann på Lerkendal. Foto: Anders Skjerdingstad Vis mer

Rett før pause tok det altså fyr. Mer enn ti tolv bengalske lys ble fyrt opp samtidig, og til slutt sto minst en av stolene på Lerkendal i full fyr. Dermed måtte brannvesenet inn og slukke.

Brannen fikk kontroll og slukket brannen etter kort tid.

- Området er videoovervåket så dette kommer vi til å sikre oss bilder av. I tillegg er det en UEFA-delegat til stede. Men om det blir en straffesak ut av dette er ikke sikkert, sier operasjonsleder Rune Brandmo.

- Vi har ikke hatt mange hendelser med verken hjemme- eller bortefansen i kveld. Det har gått stort sett greit, og vi har ikke hatt noen store hendelser, sier han.

Ingen supportere er bortvist ifølge operasjonslederen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media