Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her setter politiet inn en real kroppstakling

Tok ingen sjanser utenfor den amerikanske ambassaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mellom 3 og 4000 personer har vist sin misnøye mot den amerikanskproduserte hatfilmen «Innocence of Muslims» i Oslo i dag.

Filmen har utløst voldelige demonstrasjoner i flere land, og Oslo-politiet stilte mannsterkt opp da det var varslet to demonstrasjoner i hovedstaden etter dagens fredagsbønn.

Begge demonstrasjonene hadde tillatelse fra politiet, og operasjonsleder Tore Solberg forteller til Dagbladet at det har gått rolig for seg.

På Youngstorget hadde Islamsk Råd Norge kalt inn til demonstrasjon og der deltok personer fra så vel det muslimske og kristne miljøet i Oslo, og ordfører Fabian Stang.

Utenfor den amerikanske ambassaden demonstrerte gruppa Profetenes Ummah. Kort tid før demonstrasjonen startet ble en person innbrakt for ordensforstyrrelse.

Som du kan se i videoen over tok politiet ingen sjanser da de først bestemte seg for å legge mannen i bakken. Han skrek ut at han bare brukte ytringsfriheten sin, men ble geleidet vekk av politiet.

- Litt småampert - Det var rundt 150 demonstranter utenfor ambassaden og en person ble innbrakt for en ordensforstyrrelse. Hva han gjorde har jeg ingen detaljer om, sier operasjonsleder Solberg.

Mannen ble ikke pågrepet, men slapp fri etter et par timer. Bortsett fra denne hendelsen, som skjedde tidlig i demonstrasjonen, gikk det stort sett greit for seg også utenfor ambassaden, opplyser politiet.

- Det var litt småampert en periode, men aldri noe som liknet på opptøyer, sier Solberg.

- På Youngstorget var det 3500 personer på det meste, og det gikk veldig stille og rolig for seg. Det var ikke tegn til bråk, sier operasjonslederen.

Hyllet Osama Under markeringen utenfor ambassaden satt slagordene mot USA løst. Det gjorde også hyllesten av terroristen Osama bin Laden.

- Viva Osama, viva Osama, ropte demonstrantene blant slagordene mot USA og Barack Obama.

- Straffen for å håne profeten er dødsstraff. Unge, gamle og kvinner tørster etter hevn, hevdet demonstrantene.

- Dette er på mange måter verre enn karikaturene, ble det også sagt med henvisning til bråket som oppsto etter at vestlige aviser trykket karikaturtegninger av profeten Muhammed.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media