Her setter Sarah (11) verdensrekord på 100 meter

Aldri har noen blitt målt raskere på OLs paradegren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hele verden måpte da Usain Bolt fra Jamaica satte sin nærmest umenneskelige verdensrekord på 9,58 på 100 meteren i Berlin for snart tre år siden.

Bolts fantastiske løp kan naturligvis ikke sammenliknes med dyrs «idrettsprestasjoner», det finnes for eksempel et utall fisker som svømmer raskere enn Michael Phelps uten at amerikaneren blir noe mindre imponerende av den grunn.

Det er likevel ganske underholdende å se hvordan en gepard, verdens raskeste landdyr, gjør det på OLs største øvelse: 100 meteren.

Ny verdensrekord: 5,95 National Geographic lot fem geparder prøve seg gjennom en hel dag på øvelsen som definerer hvem som er raskest på kloden vår, og ikke overraskende ble Bolts verdensrekord pulverisert.

Sarah (11) var aller raskest med tiden 5,95, som er den raskeste tiden som noen gang er målt av et levende vesen på distansen. Toppfarten 11-åringen nådde var hele 98 km/t. At det var nettopp Sarah som skulle sette verdensrekorden overrasker ikke matmor.

- Ingen kan løpe som Sarah, hun er helt spesiell. Jeg visste at hun kunne løpe under seks sekunder, men å se henne gjøre det var fantastisk, sier Cathryn Hilker, grunnlegger av kattesenteret på Cincinnati Zoo, som har fulgt Sarah fra hun var et lite nøste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer