Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her sier de opp på direkten

- Det var veldig viktig for oss å gjøre det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nyhetsankerne Cindy Michaels (46) og Tony Consiglio (28) overrasket seerne da de avsluttet tirsdagens nyhetssending med å annonsere sin avgang.

De to har sammen levert nyhetssendinger for ABC News' lokal-tv ABC WVII (7) i Bangor i Maine de siste seks årene, og fant det derfor naturlig å også si opp jobben sammen:

- Til slutt i kveld: Dette er Tony og min siste sending sammen her på ABC 7. De siste seks årene har vært interessante og morsomme for oss, ettersom vi er den ankerduoen med lengst fartstid i Bangor, sa Michaels.

- Vi har elsket hvert øyeblikk Hennes mangeårige kollega fortsatte med å si at de to har kommet fram til at det beste alternativet for dem var å gi sin oppsigelse samtidig.

- På våre begges vegne vil jeg si at vi har elsket hvert øyeblikk vi har servert nyheter til dere.

Bakgrunnen til at de to nyhetsankerne valgte å si opp jobben, er en langvarig diskusjon med kanalens ledelse og omhandler journalistisk praksis ved tv-stasjonene i Bangor.

- Jeg vil vite at jeg gjør min jobb best mulig, og er ærlig og etisk som journalist. Jeg følte det var ganger hvor jeg ikke hadde mulighet til det, forklarer Consiglio til Bangor Daily News.

Cindy Michaels, som også var nyhetsredaktør i kanalen, forteller at de begge lenge hadde reagert på det de oppfattet som «mangel på kunnskap hos eierskap og ledelsen».

Varslet ingen Avisa skriver videre at nyhetsduoen lenge har vært frustrerte over hvordan det ble bestemt at de skulle gjøre jobbene sine.

Dermed ble ikke alle overrasket over Michaels og Consiglios avskjedigelse tirsdag.

- Det var uheldig, men ikke uventet, sier president i tv-kanalen, Mike Palmer, til avisa.

Han avviser også Michaels og Consiglios beskyldninger mot kanalens ledelse.

- Den øverste ledelsen er ikke involvert i den daglige nyhetsproduksjonen. Punktum.

Hverken Consiglio eller Michaels hadde fortalt noen om den sjokkerende kunngjøringen de planla å avslutte tirsdagssendinga med.

- Vi regnet med at vi ikke ville få lov til å si opp på direkten, og det var veldig viktig for oss å gjøre, forteller Michaels til Bangor Daily News.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!