Sveriges statsminister møtte Trump:

Her sier Löfven det Trump absolutt ikke vil høre

Tidligere har Sveriges statsminister rast mot Trumps kvinnesyn og politikk. Når de «endelig» møttes gikk han nok en gang ut mot presidenten.

KRITISERER: Stefan Löfven benyttet anledningen i sin felles pressekonferanse med Donald Trump til å gå til angrep på Trumps straffetoll. Video: Det hvite hus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De smilte og tok hverandre i hendene da de møttes tirsdag kveld, men det er ikke bare søt musikk som akkompagnerer forholdet mellom verdens mektigste mann og svenskenes statsminister.

Tirsdag kveld var det Trumps forslag om høyere tollsatser som skapte splittelse, men mer om det seinere. For uenighetene mellom USAs president og svenskene strekker seg langt tilbake.

Donald Trump hadde ikke engang rukket å bli president i USA før Sveriges statsminister Stefan Löfven gikk i strupen på ham:

- Jeg synes det er så ille. Jeg lurer på når det kommer til å stoppe. Finnes det noen bunn i det der? Det ser ikke slik ut, sa Löfven til Expressen i oktober 2016, og fortsatte:

- Hans kvinnesyn er jo helt forferdelig. Det er fullstendig ufattelig at en slik person i det hele tatt er en kandidat (til å bli president, red.anm.). Jeg begriper det ikke.

«Grab them by the pussy»

Uttalelsen baserte seg i stor grad på en video som var på alles lepper.

Bare dager tidligere hadde nemlig Washington Post publisert en video fra 2005, som viste Trumps omtale av et mislykket forhold på å forføre en kvinne - samt flere grovt nedsettende utsagn om kvinner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer