Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her signerer «reinministeren» grenseavtalen i en lavvo

Reindriftsamer truet med sultestreik etter Sylvi Listhaug-forslag. Samme dag besøkte ministeren Finnmark.

 GRENSER:  Med sin finske motpart landbruksminister Petteri Orpo, signerte Norges landbruks- og matminister Sylvi Listhaug en grenseavtale mellom de to landene i dag. Signeren fant sted i en lavvo i Finnmark. Foto: Tor Kjetil Kristoffersen / Finnmark Dagblad
GRENSER: Med sin finske motpart landbruksminister Petteri Orpo, signerte Norges landbruks- og matminister Sylvi Listhaug en grenseavtale mellom de to landene i dag. Signeren fant sted i en lavvo i Finnmark. Foto: Tor Kjetil Kristoffersen / Finnmark Dagblad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) besøkte Finnmark tirsdag.

Besøket til Finnmark skjedde samtidig som hun har fått tilnavnet «reinministeren» og reindriftssamer på Finnmarksvidda truer med sultestreik.

For det som opptar reindrifta akkurat nå, er trusler fra myndighetene om økonomiske sanksjoner hvis ikke reintallet reduseres. Det har ikke blitt veldig godt mottatt hos alle.

Signerte grenseavtale Under besøket signerte hun en grenseavtale for rein med sin finske motpart. Som et resultat av avtalen skal det oppføres ytterligere gjerder på grensa mellom Norge og Finland. Det skal hindre at rein krysser grensene, skriver Finnmark Dagblad.

Møtte næringa Rein-slakt var også en av de syv reindriftssakene som ble tatt opp da Listhaug senere på dagen møtte Sametingsrådet.

Det var også tema da hun hadde møte med Reindriftsstyre i Oslo mandag.

Reindriftsutøveren Alf Johansen er med i styret, men ønsker ikke å kommentere innholdet i mandagens møte med ministeren overfor Dagbladet.

- Men jeg kan si at budskapet er fortsatt at prosessen med å redusere reinantallet går sin gang. Det er ikke gitt noen andre signaler, sier Johansen.

- Viser handlekraft Han har i sin tid i Reindriftsstyre diskutert saken med fire forskjellige ministre, men ingenting er blitt gjort med problemet: et for stort antall rein i Norge.

- Sylvi Listhaug viser handlekraft og vilje til å gjennomføre tiltak, men hun er den fjerde ministeren jeg har snakket med om akkurat det samme, sier Johansen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media