<strong> Robin Hood-takter:</strong>  Dolly Cherukiri er to år, men ingen hvem som helst. Ingen yngre bueskyttere noensinne har vært bedre enn henne med en bue, mener familien. AFP PHOTO/STR
Robin Hood-takter: Dolly Cherukiri er to år, men ingen hvem som helst. Ingen yngre bueskyttere noensinne har vært bedre enn henne med en bue, mener familien. AFP PHOTO/STR Vis mer

Her sikter Dolly(2) seg inn mot verdensrekorden

Ble Indias yngste til å klare buebragd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Da vi fikk vite at vi hadde en baby på vei, bestemte vi oss for at hun skulle bli en bueskytter, fortalte Cherukuri Satyanarayana til AFP etter bragden.

Datteren hans, Dolly Shivani Cherukiri, hadde nettopp brutt en milepæl få toåringer forunt. Der de fleste på hennes alder har sitt fulle hyre med trehjulssykler og borrelås, skjøt den unge bueskytteren fra Andhra Pradesh-provinsen hele 200 poeng under gårsdagens verdensrekordforsøk.

Vil i Guiness rekordbok
Dermed ble hun Indias yngste til å klare poengsummen, ifølge Indian Book of Rekords, og nå satser familien på å få henne inn i Guiness rekordbok.

Likevel er far Satyanarayana klar på at det finnes grenser, også når det gjelder treningen til datteren.

- Du kan ikke presse barn for hardt. To eller tre timer med trening om dagen er nok, men Dolly kommer fra en bueskytter-familie og er et stort talent, fortalte faren og tenkte med det særlig på hennes avdøde bror, Cherukuri Leon, som i sin tid var en landslagsskytter for India.

Hard trening og riktig utstyr
Faren la til at ingenting var overlatt til tilfeldighetene under den oppsiktsvekkende begivenheten.

For å gjøre rekordforsøket mulig var Cherukiri utstyrt med ekstra lette piler laget av karbon og en svært håndterlig bue. Etter bragden fikk toåringen både gullmedalje og diplom.

- Hun har oppnådd alt vi kunne drømme om, sa far Cherukuri Satyabarayana. 

Unge Cherukuri, som fyller tre neste uke, er ikke den første indiske jenta som gjør det bra som bueskytter. Sporten er populær i India og har blant annet den tredoble VM-toeren Deepika Kumari å vise til.

<strong> Populær:</strong>  Her får Dolly Shivani Cherukuri premier fra Biswaroop Roy Choudary (til venstre) etter å en treffsikker tirsdag. AFP PHOTO/STR
Populær: Her får Dolly Shivani Cherukuri premier fra Biswaroop Roy Choudary (til venstre) etter å en treffsikker tirsdag. AFP PHOTO/STR Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer