Her sitter kula fast i Joshuas panne

Men han nekter legene å fjerne den. Les hvorfor!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har nå gitt opp å tvinge ut kula som er plassert midt i pannebrasken til 17 år gamle Joshua Bush. Kula skulle brukes som bevis mot Bush i en sak om et innbrudd på en parkeringsplass og en skyteepisode han skal ha vært innblandet i, men nå mener politiet de har nok bevis og at kula derfor kan bli der den er.

Både aktoratet og politiet i Port Arthur har forsøkt å få leger til å fjerne kula, som de mener er bevis for at Bush deltok i en skyteepisode i etterkant av et innbrudd i en bruktbilbutikk 21. juli i fjor, skriver AP.

Nektet to ganger

To ganger har aktoratet fått ransakelsesordre for å få fjernet kula fra Joshuas panne, men Bush og hans advokat har i begge tilfellene kjempet i mot fordi de mener at det å fjerne den vil virke krenkende på Joshuas rettigheter.

Bush ble arrestert i går på grunnlag av mistanken om at han var med på innbruddet og den påfølgende skyteepisoden og må nå belage seg på tre måneder i fengsel.

Aktoratet hevder at Bush var et av gjengmedlemmene som var med på innbruddet og at han forsøkte å stjele biler fra butikken. Ifølge politiet skal Bush ha forsøkt å skyte innehaveren, Alan Olive.

Skjøt mot konkurranseskytter

Olive, som er konkurranseskytter, besvarte skytingen og plasserte en kule fem centimeter over øynene til Bush.

SITTER SOM ET SKUDD: Det straffer seg å skyte mot en konkurranseskytter, i alle fall for Joshua Bush. Foto: AP/Scanpix
SITTER SOM ET SKUDD: Det straffer seg å skyte mot en konkurranseskytter, i alle fall for Joshua Bush. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Ifølge politiet har Bush innrømmet at han var med på innbruddet, men han nekter for å ha skutt. Tidligere i måneden sa Joshuas advokat at 17-åringen bare ville la noen fjerne kulen dersom tiltalepunktet som gjelder drapsforsøk ble fjernet.