Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her sitter mannen på toget med AG3

Kort tid seinere ble 24-åringen pågrepet av politiet utenfor Nokas-bygget.

PÅ TOGET: En passasjer tok dette bildet av mannen som kort tid seinere ble pågrepet utenfor Nokas i morgentimene onsdag. Foto: Leserbilde
PÅ TOGET: En passasjer tok dette bildet av mannen som kort tid seinere ble pågrepet utenfor Nokas i morgentimene onsdag. Foto: Leserbilde Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 24 år gammel mann ble pågrepet i en væpnet aksjon ved bygget til Nokas på Forus ved Stavanger i morges.

Mannen hadde to skytevåpen på seg, og skal ha henvendt seg i inngangsdøren og sa han ville levere en julegave.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 08.09, og mannen ble pågrepet klokka 08.45. Pågripelsen blir beskrevet som udramatisk.

På toget En mann ble observert med våpen på toget kort tid før hendelsen. En passasjer oppdaget at han trakk opp en AG3.

- Han satt og snakket med en annen person. Jeg så at han tok fram våpenet rett før jeg skulle gå av toget, sier passasjeren til Dagbladet.

Vedkommende beskriver hendelsen som ganske udramatisk.

- Han satt henslengt og snakket rolig med den andre personen. Jeg tror nok at det var den rolige måten det ble gjort på som gjorde at det ikke framsto som så dramatisk, sier passasjeren.

Observasjonen ble gjort rundt 07.50-tida, opplyser passasjeren. Personen fikk varslet politiet etter å ha kommet på jobb.

- Da jeg leste om at mann var pågrepet utenfor Nokas, så tenkte jeg at det var litt mer dramatisk enn jeg antok på toget, sier passasjeren.

- Samme person Politiadvokat Stian Eskeland ved Rogaland politidistrikt bekrefter overfor Dagbladet at det er samme mann som satt på toget som kort tid seinere ble pågrepet av politiet utenfor Nokas-bygget.

- Vi er sikre på at det er samme person. Observasjoner i etterkant tyder på at han var på toget mellom 07.30 og 08.00 en gang, sier Eskeland til Dagbladet.

Ingen varslet imidlertid politiet umiddelbart om at det satt en bevæpnet person på toget.

- Vi fikk melding rundt klokka ni om at han hadde befunnet seg på toget tidligere. Dette var etter at han var pågrepet. I etterkant har flere vitner som var på toget kontaktet politiet, sier Eskeland.

- Det understreker viktigheten av at personer som observerer personer med våpen bør kontakte politiet, sier han videre.

Ingen ammunisjon Operasjonsleder Sølvi Didriksen Ravndal og innsatsleder Gunn Beate Stendal startet en presseorientering om hendelsen kl. 12.45:

- Vi fikk en telefon fra en ansatt på Nokas om at det hadde kommet en person på inngangsdøra som sa han ville levere en julegave.  Melder observerte at mannen hadde med seg våpen, sier Ravndal.

Politiet rykket ut, og mannen ble pågrepet kort tid etter at politiet kom til stede.

- Han hadde en AG3 og en gassdreven pistol. Han hadde ikke ammunisjon. Han ble fraktet til arresten, og vil bli avhørt i løpet av dagen, sier Ravndal.

PÅGREPET: 24-åringen sa han skulle levere julegave til Nokas ved Stavanger, og var bevæpnet med to våpen.
Foto: Ronny Hjertås
PÅGREPET: 24-åringen sa han skulle levere julegave til Nokas ved Stavanger, og var bevæpnet med to våpen. Foto: Ronny Hjertås Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media