Her sitter Mitja (9) sammen med den drapsmistenkte

Mannen han sitter sammen med er pedofilidømt og sporløst forsvunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rundt 200 politimenn og sporhunder søkte i går i et skogsområde ved Lindenthal nær Leipzig på jakt etter den antatte drapsmannen som tok livet av ni år gamle Mitja Hofman, skriver tyske Der Spiegel.

Mannnen de leter etter er Uwe Kolbig. 42-åringen, som kommer fra et av forstadsområdene til Leipzig, ble i 1998 idømt en to års fengselsstraff for seksuelt misbruk av fem barn.

Den siste observasjonen av lille Mitja ble gjort 22.februar da et overvåkningskamera fanget opp bildene av Mitja side om side med den pedofilidømte Kolbig om bord på en trikk.

Tre dager etter at Mitja var meldt savnet fra sitt hjem, ble han funnet død i et kolonihavehus i utkanten av Leipzig. Obduksjonsrapporten viste at Mitja ble seksuelt misbrukt og kvalt til døde.

- Det er grufullt

Ifølge vitneutsagn og bilder fra overvåkningskameraer gikk ikke Mitja av på sitt vanlige trikkestopp da han var på vei hjem fra fritidsklubben onsdag ettermiddag i forrige uke.

I stedet tok han trikken tre stopp til og gikk til et bakeri. Det var der han traff mannen som nå er mistenkt for å drept ham.

Det grufulle barnedrapet har rystet hele Tyskland, og ikke minst de snaut 19 000 innbyggerne i forstaden Scheudkitz, der den antatte drapsmannen Uwe Kolbig bodde.

SISTE OBSERVASJON: Dette bildet fra et overvåkningskamera viser ni år gamle Mitja Hofmann sammen med den pedofilidømte Uwe Kolbig (42). Dagen før disse bildene ble tatt forsvant Mitja. To dager etter ble niåringen funnet død. Foto: EPA/Scanpix
SISTE OBSERVASJON: Dette bildet fra et overvåkningskamera viser ni år gamle Mitja Hofmann sammen med den pedofilidømte Uwe Kolbig (42). Dagen før disse bildene ble tatt forsvant Mitja. To dager etter ble niåringen funnet død. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Politiet tror den drapsmistenkte Uwe Kolbig har søkt tilflukt i skogsområdet like ved kolonihaven. Kolbig bodde mindre 150 meter fra der liket av Mitja ble funnet.

På tross av en storstilt jakt etter mannen som trolig står bak barnedrapet, står politiet uten spor etter 42-åringen.

Utenfor kolonihavehuset der Mitja ble funnet død, ligger nå tulipaner, blomsterbuketter, bamser og røde lys. Rastløse og engstelige i påvente av at gjerningsmannen blir tatt spør naboer i Scheudkitz hvorfor dette måtte skje.

- Det er grufullt. Jeg er selvsagt redd for mine barn og passer ekstra godt på dem, så lenge gjerningsmannen ennå ikke er tatt, sier Madlen Rienbach, en av de som har lagt ned blomster og kosedyr for å minnes ni år gamle Mitja, til Der Spiegel.

Familien i sorg

Andre innbyggere i Scheudkitz reagerer med sinne på det som er skjedd.

- Alle de årene har jeg bodd ved siden av dette beistet..., freser Yvonne Reinhardt (30), mor til tre døtre, og en av de nærmeste naboene til en mann hun ikke visste hadde sonet to år for seksuelle overgrep mot barn.

Drapet på Mitja har satt i gang en voldsom debatt i Tyskland om hvorvidt det grufulle barnedrapet kunne vært unngått, hadde det ikke vært for at seksovergriperen fikk gå fritt omkring.

Les hva den tyske tabloidavisen Bild Zeitung skriver om barnedrapssaken.

Den nå ettersøkte Uwe Kolbig beskrives som en lite synlig og tilbaketrukket type. Han skal ha hatt en vaktmesterjobb.

I påvente av at Mitjas drapsmann blir tatt, sitter foreldrene og Mitjas syv søsken uten svar på hvorfor den ni år gamle gutten måtte død. Familien får nå hjelp med å takle sorgen.

- Sammen med politipsykologer vil vi hjelpe familien med å holde seg oppe i denne katastrofen, sier presten Helge Voigt til Die Welt.

STORSTILT POLITIJAKT: Politimenn i Leipzig gjør seg klare til å lete etter mannen som drepte Mitja Hofmann (9).
BODDE LIKE VED: En kriminaltekniker tar bilder i kolonihaven der ni år gamle Mitja ble funnet drept. Den antatte drapsmannen bodde mindre enn 150 meter unna.
KLASSEKAMERATENE I SORG: Et fotografi av den drepte Mitja er satt opp på barneskolen Stahmeln der niåringen gikk.