Her sitter togføreren i mobilen

På fullstappet t-bane. - Dette er lov hos oss, sier Oslo T-banedrift.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du tips om sikkerheten ved Oslo sporveier? Send oss en mail, MMS/SMS til 2400 eller ring 24 00 00 00

(Dagbladet.no) Dette leserbildet er tatt midt i rushtidstrafikken i Oslo klokken 17:08 i ettermiddag. Nå varsler Oslo T-banedrift gjennomgang av egne rutiner.

- Vi vurderer å komme med restriksjoner på mobiltelefonbruk i løpet av våren. Men det er ikke noe endelig vedtak om det foreløpig, sier informasjonsjef Bjørn Rydmark i Oslo T-banedrift AS.

-Forbannet

Det var en Dagbladet-leser på Ellingsrud-banen fra Stortinget til Jernbanetorget som knipset bildet midt i ettermiddagsrushet.

- Togføreren snakket i mobiltelefonen da jeg gikk på banen, og hun pratet fremdeles i den da jeg gikk av. Er det ikke forbud mot slik snakking? sier leseren.

- Grunnen til at jeg tok bildet, er at Sporveien er opptatt av sikkerhet. Det trodde jeg, i alle fall. Jeg tar banen frem og tilbake til jobb, og mener at de bør være nøye på sikkerheten ombord. Jeg ble rett og slett forbannet.

Men ved Oslo Sporveier er informasjonsjef Hans Andreas Fristad usikker på om det er mobilforbud på t-banen.

- SNAKKET HELE TUREN: T-banesjåføren hadde en lengre samtale på mobilen mens hun kjørte et fullstappet tog. MMS-foto: Dagbladet.no-leser
- SNAKKET HELE TUREN: T-banesjåføren hadde en lengre samtale på mobilen mens hun kjørte et fullstappet tog. MMS-foto: Dagbladet.no-leser Vis mer

- Såvidt jeg vet er det det, men det bør T-banedrift svare på selv, sier Fristad.

- Dette er ikke noe dere har ansvar for?

- Nei, ikke slik vi nå er organisert. Vi bare definerer hvor ofte de skal gå og hva billetten skal koste. Å holde orden på førerne sine, må de gjøre selv.

Uklare regler

Etter en halvtimes sjekk med hva som er gjeldende praksis, svarer informasjonsjef Bjørn Rydmark i Oslo T-banedrift AS at det ikke finnes noen klare regler for om togførere kan snakke i mobiltelefon på jobb.

- Det som er gjeldende politikk hos oss per dags dato, er at det ikke er noe uttrykkelig forbud mot å bruke privat mobiltelefon. Vi anbefaler det ikke, for det heter at togfører ikke skal la seg distrahere. Men det er altså ikke noe forbud mot dette, sier Rydmark.

Han sier at regelverket er klart på at togførerne ikke skal gjøre noe som tar fokus vekk fra å føre toget.

- Stort sett har vi veldig ansvarlige togførere. Men vi skal selvsagt ha en samtale med vedkommende her og høre hva er som er skjedd. Det kan ha vært en lang telefonsamtale, det kan ha vært flere små telefonsamtaler.

Han sier at togføreren vil bli innkalt til samtale i morgen.

- Jeg kan ikke si noe mer før vi har har hatt den samtalen.