Her sitter Vikernes fengslet

Pågrepet mistenkt for terrorplanlegging.

VIKERNES ARRESTERT: Her på Brive La Gaillarde Corréze Police National, sitter Varg Vikernes varetektsfengslet. Foto: John Rasmussen /Dagbladet
VIKERNES ARRESTERT: Her på Brive La Gaillarde Corréze Police National, sitter Varg Vikernes varetektsfengslet. Foto: John Rasmussen /DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRIVE LA GAILLARDE (Dagbladet): Her på Brive La Gaillarde Corréze Police National, sitter Varg Vikernes varetektsfengslet.

Dagbladet henvendte seg til resepsjonen ved politistasjonen og fikk streng beskjed om at det ikke ville blitt gitt noen kommentarer om noe som helst.

Han blir nå avhørt av terrorpolitiet
, ifølge påtalemyndigheten i Paris.

På parkeringsplassen utenfor politstasjonen er det seks politibiler som alle tilhører Paris-politiet. Det er ventet at han blir overført dit. Reportere Dagbladet har snakket med sier at de får opplyst at politiet verken bekrefter eller benekter at Vikernes er på stasjonen.

Talskvinne for påtalemyndigheten i Paris, Agnes Thibault Lecuivre, sier til Dagbladet av Vikernes er mistenkt etter paragraf 450 i den franske straffeloven, som lyder «kriminell sammensvergelse i forberedelser av terrorhandlinger».

- Han er satt i varetekt på den nasjonale politistasjonen Brive La Gaillarde, og kan bli sittende der i maks fire dager til etter fransk terrorlov, sier Lecuivre til Dagbladet.

I minst et år skal sikkerhetstjenesten i Frankrike i all hemmelighet overvåket den drapsdømte norske ekstremisten Varg Vikernes. I dag morges slo de til mot bondegården i den lille landsbyen Salon-la-Tour.

Det var antiterrorpoliti sendt fra Paris som arresterte Vikernes.

- Arrestasjonen foregikk uten problemer. Han blir avhørt av antiterrorpolitiet nå. Det er de som skal avgjøre om de har nok til å sikte ham, sier Lecuivre.

Vikernes har fått oppnevnt advokat, opplyser påtalemyndigheten i Paris.