Her skal barnevernet bruke 129,4 millioner til tomt hus

Leieavtalen gjelder fram til 2028, sier Statsbygg. Vaktmester og strøm koster 1,4 millioner i året.

NYTT OG TOMT:  Bare vaktmesteren er innom Eidsvoll omsorgssenter, men barnevernet skal betale 129,4 millioner kroner i husleie og strøm fram til 2028. Foto: nyebilder.no.
NYTT OG TOMT: Bare vaktmesteren er innom Eidsvoll omsorgssenter, men barnevernet skal betale 129,4 millioner kroner i husleie og strøm fram til 2028. Foto: nyebilder.no. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dersom Statsbygg får det som eiendomsselskapet mener seg berettiget til, vil det renne inn 92,7 millioner kroner i leieinntekter for disse tomme omsorgslokalene på Eidsvoll de neste 15 årene.

Pengene kommer fra en annen statlig pott, Statens barnevern/Bufetat, fra samme felles pengebinge - med formål om at pengene skal brukes til barnevern.

Men etter at de statlige omsorgssentrene for mindreårige asylssøkere ble lagt ned, har ikke lenger Bufetat øst bruk for byggene.

Fram til 2028 Ledelsen i Statsbygg trekker på skuldrene og viser til den 20 år lange leiekontrakten fram til 2028.

- Det er ikke denne typen omorganiseringer klausulen om oppsigelse av er ment å gjelde for, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Rygh i Statsbygg til bladet Fontene.

Det er medlemsorganet til LO-forbundet Fellesorganisasjonen som har gravd fram rammene rundt barnevernets mangemillionsluk på nesten nybygde Eidsvoll omsorgssenter, som nå har stått tomt for ansatte og klienter i mer enn ett år.

Årlig leie: 6,184 millioner Leieavtalen viser at Statsbygg skal ha 6,184 millioner husleiekroner hvert år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer