TRE GRAVEOMRÅDER:  De tre leteområdene (innfelt i rødt) ligger rett ved leilighetskomplekset familien McCann bodde på under sitt opphold i Praia da Luz i Portugal. Kart: Google Maps / Dagbladet
TRE GRAVEOMRÅDER: De tre leteområdene (innfelt i rødt) ligger rett ved leilighetskomplekset familien McCann bodde på under sitt opphold i Praia da Luz i Portugal. Kart: Google Maps / DagbladetVis mer

- Her skal de grave etter Madeleine McCann

Bare få meter fra der hun forsvant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet skal grave i tre områder ved Praia de Luz, som ligger på Algarvekysten i Portugal, skriver den britiske avisa Daily Mail.

Det var her familien McCann var på ferie da Madeleine forsvant for sju år siden.

Det ene søkeområdet ligger rett ved leilighetskomplekset Ocean Club, hvor familien bodde under oppholdet. Her ligger også tapasbaren foreldrene Kate og Gerry McCann var på den skjebnesvangre kvelden.

Har fått tillatelse
De to andre søkeområdene skal ligge ved kirken St. Vincent, en kirke som foreldrene søkte til etter Madeleines forsvinning. Kirken ligger rett nedenfor leilighetskomplekset, helt nede ved sjøen.

LEILIGHETSKOMPLEKSET:  Familien bodde i en leilighet på Ocean Club, som ligger i Praia Da Luz, rett utenfor Lagos i Portugal.  

Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
LEILIGHETSKOMPLEKSET: Familien bodde i en leilighet på Ocean Club, som ligger i Praia Da Luz, rett utenfor Lagos i Portugal. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

Kate og Gerry McCann skal ha blitt informert om at det vil foregå søk i disse områdene.

Scotland Yard har fått tillatelse av portugisiske myndigheter til å iverksette søket, som er ventet å starte om få uker, skriver Daily Mail.

Etterlysning Det var den 3. mai i 2007 at Madeleine McCann ble meldt savnet. Trass i iherdig etterforskning ble hun ikke funnet, og portugisisk politi henla saken året etter, til kraftig kritikk.

Kate og Gerry McCann fikk gjenopptatt etterforskningen i 2011.

I mars i år etterlyste britisk politi en mann med mørkt hår som knyttes til innbrudd hos 12 britiske familier som var på ferie på Algarvekysten. Innbruddene skal ha skjedd i perioden 2004 til 2010.

KIRKEN.  To av leteområdene befinner seg rett ved kirken St. Vincent i Praia da Luz. I denne kirken ba foreldrene om at datteren måtte komme til rette. 
Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
KIRKEN. To av leteområdene befinner seg rett ved kirken St. Vincent i Praia da Luz. I denne kirken ba foreldrene om at datteren måtte komme til rette. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

Mannen skal ha forsøkt å begå overgrep mot fem jenter i alderen sju til ti år i forbindelse noen av innbruddene. Disse hendelsene skal ha skjedd fra 2004 til 2006. Det skal ikke ha blitt stjålet noe i noen av de 12 sakene.

Mannen har blant annet blitt observert i det politiet kaller en karakteristisk burgunderrød genser.

Håper fortsatt I et intervju med den britiske avisa The Sun for få dager siden, fortalte Kate McCann at hun fortsatt har håp om å finne datteren i live.

- Vi vil åpenbart ha Madeleine tilbake, men vi ønsker et svar. Jeg har brukt tid til å tenke« Hva vil du helst? Ikke vite, eller finne ut noe du ikke vil høre?» Jeg har brukt mange timer på det, og hver gang tenker jeg at vi har behov for å få vite, sier hun.

FORSVANT:  Madeleine McCann var bare fire år gammel da hun forsvant den 3. mai 2007. Foto. AFP PHOTO/NTB Scanpix
FORSVANT: Madeleine McCann var bare fire år gammel da hun forsvant den 3. mai 2007. Foto. AFP PHOTO/NTB Scanpix Vis mer

I et intervju med BBC forteller hun at hun en eller to ganger i året drar til Praia da Luz. Der føler hun seg nærmere datteren.

- Det var det siste stedet vi var med Madeleine. Jeg går i gatene og prøver å lete etter svar. Det hjelper meg som regel, sier hun.

På oppfordring fra BBC sender hun også en beskjed til Madeleine McCann - om hun ser på et sted i verden:

- Vi elsker deg, Madeleine. Vi savner deg hver dag som vi gjorde den første dagen, og vi venter på deg. Vi kommer aldri til å gi opp. Vi vil gjøre hva vi kan for å finne deg.

PRESSEKONFERANSE:  Foreldrene har aldri gitt opp å få tilbake sin datter. Her er de på en pressekonferanse i Marokko 11. juni 2007. Foto: (AFP PHOTO/ABDELHAK SENNA/FILES
PRESSEKONFERANSE: Foreldrene har aldri gitt opp å få tilbake sin datter. Her er de på en pressekonferanse i Marokko 11. juni 2007. Foto: (AFP PHOTO/ABDELHAK SENNA/FILES Vis mer