Her skal de kongelige gjestene bo

Etter festen på Slottet har de besøkende statsoverhodene kort vei til senga. Svenske kong Carl Gustaf og danske dronning Margrethe innkvarteres på Slottet, mens alle prinser og prinsesser holder fort på Grand Hotel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slottet har som tradisjon å legge en liten brunost på sengeputa til gjestene.

For ei tid tilbake, da en president var på besøk i Norge, fant stuepiken igjen den samme brunosten godt brukt i dusjen. Hvordan osten fungerte som såpe forteller historien ingenting om.

Drammensveien 1

Denne uka flytter kongeparet inn på Slottet. Torsdag skal alt være på plass.

I den nye kongeboligen kommer de til å få besøk av alle statsoverhodene fra den kongelige familien:

Dronning Margrethe av Danmark, kong Carl Gustaf og dronning Silvia, kong Albert og dronning Paola av Belgia.

De får dermed kort vei fra ballsalen til himmelsengene på gjesterommet.

Midt på Karl Johan, på fasjonable Grand, kommer de andre kongelige til å bo.

De som ønsker å se prins Felipe får muligheten her - muligens sammen med kjæresten Eva Sannum.

Her skal også prins Charles bo sammen med sin bror, prins Edvard og hans hustru. Storsjarmøren prins Albert av Monaco kommer også til å sjekke inn på hotellet.

Prins Willem-Alexander og hans forlovede, Maxima Zorreguieta, kommer også til å bo med utsikt til paradegata.

Politiet har bistått Slottet i planleggingen av arrangementet.

- Godt samarbeid

- Vi har et godt samarbeid med hotellet, noe som har bygd seg opp gjennom en årrekke. For oss er det ikke noe problem at så mange kongelige bor på Grand. Hotellet er ofte brukt og har gode rutiner, sier Pål Fivel, sjef for Oslo-politiets bryllupstab.

- Vi er selvsagt veldig glade for at Slottet har valgt oss. Vi har gode rutiner når det gjelder slike arrangement, men vi har vel aldri hatt så mange prominente gjester på én gang, sier styreformann i Rica-kjeden som eier Grand Hotel, Jan E. Rivelsrud.

Etter det Dagbladet erfarer skal også kronprins Haakons forlover kronprins Frederik bo på hotellet. Han kommer til å få besøk av de svenske prinsessene Victoria og Madeleine.

Låner bort kåken

Regjeringen lar Slottet få låne representasjonsboligen til regjeringen i Parkveien. Her kommer den islandske presidenten Rlafur Ragnar Grimsson til å bo sammen med sin forlovede, Dorrit Moussaieff.

  • Slottet ønsker ikke å kommentere Dagbladets opplysninger.

- Slottet ønsker ikke til å gi noen opplysninger om hvor gjestene skal bo, sier informasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen ved Slottet.

UNGDOMSFORTET: Alle prinser og prinsesser, med prins Charles i spissen, innkvarteres på Grand Hotel. Der bor også de nederlandske prinsessene, prins Albert av Monaco og Spanias arveprins Filipe, som er på tur sammen med sin mor Sofia.
KORT VEI: Det vil ikke koste de kongelige statsoverhodene mange krefter å komme seg i seng. Dronning Margrethe, det svenske kongeparet og det belgiske kongeparet blir nemlig innkvartert på Slottet.
Dronning Margrethe av Danmark.
Prinsesse Victoria av Sverige og prins Frederik av Danmark.
Prins Edvard og Sophie Rhys-Jones fra England.