Her skal minneblomstene etter 22.juli bli til jord

Oslo kommune har fått inn over 21 tonn roser, lys og hilsener til minne om terrorofrene. Prosessen med å lage kompost av rosene er i gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GRØNMO (Dagbladet.no): Rosehavet utenfor Oslo tinghus har vokst hver dag de siste ukene siden Breivik-rettssaken startet. Svært mange har ønsket å vise sin støtte til ofrene etter 22.juli, men også til etterlatte og pårørende som har måttet kjempe seg igjennom tunge dager sammen med Anders Behring Breivik i sal 250.

Fredag formiddag ble 60 kilo roser sirlig samlet inn utenfor Oslo tinghus.

Arbeidet ble utført av renholdsselskapet ISS på vegne av Oslo kommune.

- Jeg bruker kniven min til å fjerne det som er dødt, i motsetning til Breivik som tok livet av det som var friskt, sier Scott Fraiser fra ISS som i dag tok bort visne blomster utenfor tinghuset.

Kompostjord Disse blomstene ble deretter fraktet til Grønmo gjenbruksstasjon hvor de skal komposteres og omgjøres til jord. Her har Renovasjonsetaten i Oslo kommune inngjerdet et eget område hvor roser og kompostjord fra roser befinner seg.

- Planen er at denne jorden skal legges rundt minnesmerket som skal reises etter 22.juli-terroren. Da håper vi at nye blomster kan vokse i jorden fra de visne blomstene, sier Elisabeth Marie Vollan, fungerende kommunikasjonssjef for Renovasjonsetaten i Oslo kommune.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer