- Her skal Nord-Korea sprenge en atombombe

Satellittbilder viser at forberedelsene er i sluttfasen, ifølge Sør-Korea. Skal også skyte opp omstridt langdistanserakett.

PRØVESPRENGNING: Nord-Korea gjør seg klar til en underjordisk atomprøvesprengning i Punggye-ri-området, ifølge sørkoreansk etteretning. De baserer påstanden på utgravinger av horisontale tunneler i området, hvor det også ble foretatt prøvesprengninger i 2006 og 2009. Foto: Digital Globe/Reuters/Scanpix
PRØVESPRENGNING: Nord-Korea gjør seg klar til en underjordisk atomprøvesprengning i Punggye-ri-området, ifølge sørkoreansk etteretning. De baserer påstanden på utgravinger av horisontale tunneler i området, hvor det også ble foretatt prøvesprengninger i 2006 og 2009. Foto: Digital Globe/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ferske satellittbilder viser det som sørkoreanske myndigheter mener er forberedelser til en atomprøvesprengning i Punggye-ri i Nord-Korea. Ifølge bildene er utgravinger på stedet, som ble brukt til liknende tester i 2006 og 2009, i sluttfasen, ifølge AP.

- I all hemmelighet forbereder Nord-Korea seg på en tredje kjernefysisk test. I tillegg til to eksisterende tunneler, graver de opp en tredje, heter det i en sørkoreansk etterretningsrapport som nyhetsbyrået har fått tilgang til.

Bildene viser blant annet til store mengder jord som er lagt opp ved inngangen til tunnelene, som brukes for å tette igjen åpningen før detonasjon. Den eneste grunnen til å gjøre dette, er for å utføre en prøvesprengning, sier Whang Joo-ho ved Kyung Hee-universitetet i Sør-Korea til AP.

Skyter opp langdistanserakett Nyheten om den mulige underjordiske prøvesprengningen kommer samtidig som at det lukkede landet gjør seg klar til å skyte opp raketten Unha-3.

Mens nordkoreanerne selv hevder det er en rakett som skal sette satellitter i bane for jordobservasjon, mener blant annet USA at det er et skalkeskjul for utprøvinger av et fartøy som potensielt kan armeres med kjernefysiske våpen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer