REIN LUKSUS: Her, på Capella hotell på øya Sentosa i Singapore, skal USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un møtes for første gang neste uke. Foto: NTB Scanpix
REIN LUKSUS: Her, på Capella hotell på øya Sentosa i Singapore, skal USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un møtes for første gang neste uke. Foto: NTB ScanpixVis mer

Her skal Trump forsøke å overtale Kim til å gi fra seg atomvåpnene sine

Møtestedet mellom USAs og Nord-Koreas ledere ble tirsdag kveld bekreftet av Det hvite hus.

(Dagbladet): Det er rein luksus i nydelige omgivelser. Her, på Capella hotell på øya Sentosa i Singapore, skal USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un møtes for første gang neste uke.

Det bekreftet Sarah Huckabee Sanders, Det hvite hus' pressesjef, i en Twitter-melding tirsdag kveld, norsk tid.

Sentosa kunne knapt passet bedre. CNN skriver at selve navnet betyr «fred og ro». Hotellet det er snakk om, selvfølgelig et femstjerners hotell, har 112 rom, skriver den amerikanske TV-kanalen videre.

«Fred og ro»

Det har vært knyttet stor spenning til hvor Kim og Trump skulle møtes for første gang. Nå er det altså klart at det blir på luksushotellet Capella.

Det er altså her, på resortøya Sentosa på Singapores østkyst, at Trump skal forsøke å overtale Kim til å gi fra seg sine atomvåpen.

Og avslutte sitt atomvåpenprogram. Det Trump kan gi tilbake, er å fjerne de økonomiske sanksjonene mot regimet. Kim har gitt signaler om at han er villig til å bygge ned atomprogrammet i bytte mot innrømmelser fra Vesten,

I forrige uke uttalte Trump at han så for seg positive resultater etter møtet med Nord-Korea, men myknet seinere opp ordbruken og sa at det er mulig at det må flere møter til for å nå en enighet med det lukkede regimet, skriver Reuters.

Trump sa imidlertid at han håpet at det kunne komme en formell fredsavtale mellom Nord- og Sør-Korea ut av Singapore-møtet. En slik avtale vil i så fall formelt avslutte Korea-krigen, som varte fra 1950 til 1953.

Per nå er det faktisk bare en våpenhvile på plass mellom de to landene.

Snakket om forberedelsene

Tirsdag delte også Trump sin oppfatning av hvordan forberedelsene til møtet gikk med amerikansk presse.

- Mange kontakter blir nå knyttet, og det foregår mye forhandlinger før møtet finner sted. Vi får se hva som skjer, men det er veldig viktig - og dagene kommer til å være veldig viktige.

Klokka 09.00 den 12. juni møtes Trump og Kim til sitt første arbeidsmøte. Det blir første gang en sittende amerikansk president møter en leder for kommunistdiktaturet.

Avlyste møtet

Men toppmøte mellom de to landene hang en stund i en veldig tynn tråd. Den 10. mai i år annonserte Donald Trump at han skulle møte Nord-Koreas Kim Jong-un den 12. juni i Singapore.

Men 24. mai kom plutselig kontrabeskjeden. Trump ville likevel ikke treffe Kim, og henviste til uttalelser fra Nord-Korea som årsaken bak avlysningen.

Trump holdt imidlertid døra på gløtt, og sa at han mer enn gjerne ville treffe Kim ved en seinere anledning.

Ei drøy uke seinere, 1. juni, kom beskjeden om at møtet likevel ville finne sted, til avtalt tid og sted - Singapore 12. juni.