Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her skifter de dekk på tre minutter

Men regn med å stå i kø i fire timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg har ventet i en time allerede. Men jeg må jo renge med å stå i kø når jeg skal skifte dekk samme dagen den første snøen kommer, sier Arve Bringaker til Dagbladet.

I morgentimene i dag kom årets første snø til Oslo-området, som skapte kø mange steder.

På Dekkvarehuset på Storo var dekkarbeiderne i full sving med muttertrekkeren. Her er det drop-in og god gammeldags kølapp-system som gjelder.

- Her er det fullstening kaos. Akkurat nå er det rundt tre timer ventetid, sier daglig leder ved Dekkvarehuset, Ramesh Veerasingam.

Det tar dekkarbeiderne fra cirka to til ti minutter å skifte dekk på bilen. Til tross for den lange ventetiden er kundene som regel tålmodige.

- De vet at de er sent ute og regner med at det er kø. Sånn er det hvert år, de lærer aldri, sier han og trekker på smilebåndet.

Utforkjøringer Selv om snøen kom brått på, har ikke Statens Vegvesen opplevd det store kaoset i Oslo-området.

- Snøen som kom tidlig i dag ble fort gjort om til vann, så vi opplevde ikke snøfallet som kaotisk. Folk har kjørt pent i dag, sier Jeanette Andresen, trafikkoperatør i Statens vegvesen.

Men Statens vegvesen nektet 40 vogntog uten kjettinger å kjøre videre på E6 sør for Oslo mandag morgen.

Tilstanden er verre i Nord-Norge. Seksjonssjef ved region nord i Statens vegvesen, Frits Karlsen, melder om flere ulykker.

- Vogntogførere er ikke flinke nok til å sikre bilen. Det gjelder dekk og kjettinger. Det er det samme hvert år, sier Karlsen.

Han synes det er beklagelig at ikke sjåførene tar ansvar når alle vet at snøen kommer hvert år.

- Det skaper store problemer i trafikken. Flere steder er det vanskelig med omkjøringer og da står trafikken fast. Vi utfører kontoller hvert år i forkant av snøfallet, og det er dessverre slik at det er alt for få sjåfører som er forberedt på vinteren, sier han.

Blir kaldere Temperaturen vil synke mot kvelden og vi kan vente oss en natt med kuldegrader. I morgen vil vi få et ganske pent vær generelt over hele landet, noe som gjør at vi vil oppleve minusgrader hele morgendagen.

- Det vil bli frost på bakken i hele morgen. Det vil bli nokså glatt på veiene. Folk som ikke har skiftet dekk, må se å få gjort det i dag, sier Børje Johansson, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt.

Finnmarksvidda vil oppleve litt nedbør i form av snø i løpet av morgendagen, ellers vil det bli pent vær i store deler av landet.

Finværet vil ikke vare lenge. På ondag kommer det et lavtrykk fra vest som vil ramme store deler av Sør-Norge.