Her skjeller rasende australiere ut turistene fordi de ikke snakker engelsk

- Alle her vil drepe dere!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det utartet til bråk om bord i en buss i australske Melbourne søndag kveld.

Årsak? At fire kvinnelige turister fra Frankrike sang på fransk.

Flere av busspassasjerene likte nemlig dårlig at franskmennene uttrykte seg på morsmålet sitt, framfor å snakke engelsk.

Mens turistene sang, skal en kvinnelig passasjer ha begynt å rope «aussie, aussie, aussie», noe som førte til at de franske jentene sang enda høyere, ifølge 3AW Online.

Dette resulterte i at de andre passasjerene begynte å kjefte på jentene.

- Jeg tror jentene først oppfattet «aussie, aussie, aussie»-ropet som oppfordring til «lek», sier australske Mike Nayna til 3AW Online.

- Trist å se på Han ble sjokkert vitne til episoden, og sørget for å forevige den på mobiltelefonen.

Videoklippet viser hvordan spesielt en av passasjerene, en middelaldrende mann, truer og skjeller ut franskmennene på rasistisk vis.

Nayna forteller at det hele var skremmende å se på, og at mannen, som han opplevde som hovedpersonen bak mobben, «åpenbart var beruset».

- Det var en mobbmentalitet, og det var trist å se på. De var bare ute etter en unnskyldning for å bli sinte. Folk ropte «Snakk engelsk, eller dø» og truet med kniver.

Videre forteller han at opplevde at de eldre passasjerene var med på den rasistiske utskjellingen, mens de yngre virket opprømte over det som skjedde.

- Det oppstod noen rare kameratskap mellom tre ulike grupper, en yngre gjeng, en eldre gjeng og en familie. Folk heiet på hverandre.

Knuste vindu Mens opptøyene pågikk, forflyttet de franske jentene seg bakover i bussen.

I videoklippet høres folk som roper: «Fire ganger har vi bedt dere gå av bussen. Alle her på bussen vil drepe dere og dere er nødt til å gå av bussen en eller annen gang. Kan dere snart skjønne det?».

Idet andre passasjerer forlot bussen høres lyden av et av vinduene bak i bussen som blir knust. Da bussen stoppet like etter, eskorterte Nayna og noen andre passasjerer de franske jentene ut av bussen.

Deretter løp de skrekkslagne turistene vekk. 

Mike Nayna forteller at han har valgt å gå ut med videoen i håp om å skape en debatt om rasisme i Australia.

- Jeg tror ikke dette bare skjer på busser. Australie er et elskverdig land, men dette er likevel et underliggende problem. Jeg vil ikke se ut som om jeg svikter landet mitt, for jeg elsker landet mitt, men jeg vil at dette problemet skal få fokus.

Politiet etterforsker nå hendelsen.