Her skjeller Storberget ut Karita

Men Karita gir justisministeren hijab-applaus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): - Jeg synes det er en uhyrlig sammenligning, sa justisminister Knut Storberget under hijab-pressekonferansen i dag.

Uttalelsen kom under pressens spørrerunde til Storberget på spørsmål om hva han synes om tidligere statsråd-kollega Karita Bekkemellems (AP) sammenligning av hijab med kjønnslemlestelse av kvinner.

Tirsdag denne uka kunne Dagbladet.no fortelle hennes oppsiktsvekkende uttalelse som kom fram under innspillingen av kvinneprogrammet «Studio5» på kanalen FEM, som ble sendt på onsdag.

- Vi er imot omskjæring i Norge, og jeg har faktisk lyst til å sette dette i den samme kategorien, sa Bekkemellem.

- Mener det like sterkt i dag
Bekkemellem står for sin uttalelse (se uttalelsen i egen video) og kommer med sin gjentatte begrunnelse.

- Jeg mener det like sterkt i dag som da jeg sa det. Både hijab og kjønnslemlestelse handler i grunn om det samme, nemlig om å undertrykke kvinner og begrense deres frihet, sier Bekkemellem, og understreker samtidig at omskjæring er langt grovere enn å påtvinge en kvinne å bruke hijab.

Bekkemellem sier at hun har fått enormt med rekasjoner etter uttalelsen hennes i programmet "Studio5" på kanalen FEM tidligere denne uka.

- Veldig mange av reaksjoner har faktisk vært positive, sier hun.

Det har imidlertid ikke alle:

Abid Q. Raja: «Hårreisende fordomsfullt»

Artikkelen fortsetter under annonsen

AUF: - Karita er fordummende og useriøs

APs kvinnenettverk og Anniken Huitfeldt: - Du herser med jenter, Karita

Gir Storberget applaus
I dag tenker ikke imidlertid ikke Bekkemellem på sitt eget hijab-utspill eller reaksjonene på dette. I dag er hun glad for at hennes partikollega har snudd i hijab-saken.

- Veldig mange har gjort seg opp en mening om denne saken. Dersom Arbeiderpartiet hadde gått inn for dette hadde partiet vært med på å undertrykke kvinner. I dag ble det fattet en veldig klok avgjørelse.

- Kloke avgjørelser skal alltid applauderes, sier Bekkemellem.