Her skjer det igjen

For andre gang på litt over en måned har Sara Aase Hvalryg (18) opplevd ubehagelig besøk.

LIVREDD: 18 år gamle Sara Aase Hvalryg har fått besøk av en inntrenger to ganger på kort tid. Video: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Politiet bekrefter meldingen og ber om tips i saken.

- Jeg er livredd. Dette ødelegger ikke bare for meg, men også for familien min. Denne gangen er jeg veldig sint i tillegg.

Det sier 18 år gamle Sara Aase Hvalryg fra Karmøy til Dagbladet, etter at hun for andre gang på litt over en måned fikk ubehagelig besøk utenfor huset sitt.

- Han kom hit rundt klokka 06 torsdag morgen. Da jeg våknet 20 minutter seinere så jeg at det lå et varsel fra overvåkningskameraet på mobilen. Når jeg skjønte hvem som hadde beveget seg utenfor huset fikk jeg panikk. Kroppen frøys helt til og hjerte dunka. Jeg ble kjempestresset, sier Hvalryg.

OPPDAGET: Her oppdager mannen kameraet. Bare sekunder etterpå snur han seg og går. Foto: Privat
OPPDAGET: Her oppdager mannen kameraet. Bare sekunder etterpå snur han seg og går. Foto: Privat Vis mer

Overvåkningsvideoen Hvalryg snakker om, er filmet av et kamera utenfor en inngangsdør til husets kjeller. Den viser en maskert mann med hettegenser som beveger seg utenfor døra. Mannen titter inn gjennom døra, men etter kort tid ser han kameraet, snur seg og går igjen.

- Det første jeg tenkte var at vi måtte kontakte politiet så fort som mulig. Jeg løp opp til mamma for å fortelle hva som hadde skjedd, men hun fortalte at faren min allerede hadde snakka med politiet og at de hadde sendt en bil, sier hun.

Sikker på at det er samme mann

Natt til 20. september tok en ukjent mann seg inn i huset og ble stående utenfor soverommet til Hvalryg.

Mannen som ble filmet den gang, var ikledd de samme klærne som på videoen fra torsdag morgen, og selv om ingen kan bekrefte at det er snakk om den samme personen, er Hvalryg sikker i sin sak.

- Både jeg og resten av familien er veldig sikre på at det er ham. Med de nye bildene som dette kameraet har fanget opp, så håper jeg at noen kjenner ham igjen, sier 18-åringen.

LIVREDD: Sara Aase Hvalryg mener at hendelsene denne høsten ødelegger både for hun og familien. Foto: Privat
LIVREDD: Sara Aase Hvalryg mener at hendelsene denne høsten ødelegger både for hun og familien. Foto: Privat Vis mer

Forrige saken henlagt

Etter hendelsen i september, fikk saken stor oppmerksomhet i flere medier.

Etterforskningsleder ved Felles straffesaksinntak (FSI) i Sør-Vest politidistrikt, Atle Thorbjørnsen fortalte den gang at politiet hadde mottatt tips om et navn, men at det var vanskelig å identifisere noen ut ifra videoen politiet fikk da.

- Vi lurer fælt på hva som kan være årsaken. Det er veldig spesielt, sa Thorbjørnsen til Dagbladet.

Politioverbetjent ved Karmøy politistasjon, Camilla Tjelle Waage, bekrefter den nyeste hendelsen i en pressemelding fredag ettermiddag. Hun forteller samtidig at den forrige saken nå er henlagt på grunn av manglende opplysninger om gjerningspersonen.

- I den saken har politiet gjennomført avhør av både vitner og en mistenkte, men har ikke ført oss nærmere en oppklaring eller et sikkert svar på hvem denne personen er. Vi har forståelse for at familien opplever det skremmende når uvedkommende ved flere anledninger dukker opp enten i, eller utenfor huset deres, sier Tjelle Waage.

- Ganske sint

Hvalryg understreker overfor Dagbladet at hun ikke har til hensikt å skremme noen, ved å gå ut med det nye videoklippet.

- Folk må vite at han er her. Det hjelper ikke å tie.

- Har du noe beskjed til vedkommende?

- Jeg er mer sint for at han tar seg retten til å komme tilbake. Det virker ikke som han forstår at det er noe galt i dette, forteller hun.

INNTRENGER: Natt til mandag våknet 18 år gamle Sara Aase Hvalryg brått til et mareritt. I døråpninga til rommet hennes sto en mann. Video: Privat Vis mer

Kom seinere på dagen

Ifølge Hvalryg skal politipatruljen som i første omgang ble sendt ut, aldri ha kommet fram.

- Da vi ringte politiet etter en times tid fortalte de at de aldri hadde sendt noe bil i første omgang. Forklaringen var at det ikke er ulovlig å bevege seg på andres eiendom og de begrunnet det med at han ikke var inne i huset, hevder hun.

Hvalryg forteller deretter at politiet sendte en patrulje noe seinere på dagen.

- Vi gikk igjennom det som hadde skjedd. Jeg føler at vi har blitt godt ivaretatt, til tross for at det var en veldig ekkel opplevelse.

Tjelle Waage bekrefter at politiet snakket med familien.

Politiet kjørte etter hvert til adressen. De snakket med familien, og kjørte rundt i området for å se om de kunne finne noen som samsvarte med personen på overvåkningsvideoen. Forholdet er foreløpig ikke anmeldt, men politiet har vært i dialog med familien. Politiet har så langt fått oversendt overvåkningsmaterialet, og vi oppfordrer familien til å vurdere å anmelde saken, opplyser hun.

Ber om tips

Samtidig ber politioverbetjenten om tips etter gårsdagens hendelse. De vil dog ikke bekrefte om det er samme personen som har vært utenfor huset denne gang.

- Dette vet vi ikke, og derfor ber vi om tips i saken. Bekledningen på personen som ble avbildet i går, kan samsvare med bekledning på person som tidligere er observert. Også denne gang har vedkommende på seg det som kan se ut som en lys hettegenser/jakke, samt noe som dekker deler av ansiktet. Politiet er interessert i eventuelle observasjoner av vedkommende i boligområdet Neset i Kopervik i tidsrommet 06.00-07.00 torsdag morgen, sier avslutter Tjelle Waage.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer