LA TYVEN I BAKKEN: Her har politietterforskeren Mikaela Kellner (i bikini) og venninna hennes lagt en mobiltyv i bakken. Foto: Privat
LA TYVEN I BAKKEN: Her har politietterforskeren Mikaela Kellner (i bikini) og venninna hennes lagt en mobiltyv i bakken. Foto: PrivatVis mer

Her skjønner tyven at han ikke skulle ha stjålet fra Mikaela. Hun er nemlig politi

Lå og solte seg i parken da hun skjønte at noe var galt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Mikaela Kellner og vennene hennes lå og solte seg i Rålambshovsparken i Stockholm onsdag, tok plutselig fridagen en litt brå vending.

I løpet av bare minutter måtte nemlig Kellner, som jobber som etterforsker i Stockholm-politiet, legge en mobiltyv i bakken.

Bildet av Mikaela Kellner iført en bikini og ei venninne som har lagt mobiltyven i bakken går nå sin seiersgang på Instagram, melder svenske Aftonbladet.

- Ville selge aviser

- Tre venner og jeg var i parken og solte oss og slappet av. Så kom det plutselig en utenlandsk mann som ville selge oss aviser. Vi sa at vi ikke ville ha, men han var ganske pågående, sier Kellner til Dagbladet om hendelsen.

Hun ble straks mistenksom, forklarer hun.

- Slike selgere pleier jo ofte å gi seg ganske fort, sier politietterforskeren.

Men mannen fortsatte med innsalget, og da ba Kellner vennene sine om å passe ekstra godt på tingene sine. De la straks bort flere av verdisakene sine, men venninna til Kellner glemte en ting: mobiltelefonen sin.

- Den lå ved siden av henne, og så bøyde mannen seg ned med avisene, og la den oppå mobilen, sier Kellner.

Sprang etter tyven

Politietterforskeren og vennene hennes ba mannen om å gå. Så gjorde han plutselig det, og gikk fra vennegjengen.

Så oppdaget de at mobiltelefonen til Kellners venninne var borte.

Kellner og venninna løp etter mannen, og da da de tok ham igjen, la de han straks i bakken. Så tok en av Kellners venner bilde av hendelsen, som hun selv la ut på Instagram senere.

Iført kun bikini ligger politietterforskeren oppå mannen. Og mannen forble i bakken helt til en politipatrulje kom.

- Han forsøkte først å gjøre motstand, men skjønte fort at det ikke nyttet, sier Kellner til Dagbladet og ler.

Mobilen som ble forsøkt stjålet, lå mellom avisene mannen var nødt til å slippe da politietterforskeren - som trener og konkurrerer i fitness - fikk tak i ham.

Vil advare

Grunnen til at hun la ut bildet på Instagram er ganske enkelt for å advare andre om å være påpasselige med personlige eiendeler når de er ute i for eksempel en park, forklarer Kellner.

- Han var veldig dyktig, flink med fingrene, sier Kellner om mobiltyven.

- Slike tyverier går veldig fort. Politiet får mange slike anmeldelser, men personer som blir utsatt for dette får sjelden gjort noe med det fordi de oppdager tyveriet for sent, legger hun til.

Mange positive reaksjoner

Kellner forteller videre at hun har fått mange positive tilbakemeldinger på bildet og gjerningen. Noen har imidlertid hevdet at Kellner kan ha vært litt for hardhendt, og sikter til at på bildet har hun kneet sitt i ryggen på mannen.

- Hadde jeg hatt uniformen på meg og utstyret med jeg, hadde jeg nok håndtert det annerledes, men han fikk ikke vondt. Jeg veier bare 55 kilo og måtte bruke litt mer av meg selv for å holde ham i bakken, sier Kellner og ler.

SNARRÅDIG: Politiet i Kingston utenfor Londons bykjerne sparte ikke på superlativene da de skulle beskrive en snarrådig mann som var ute på byen. Video: Kingston Police Vis mer
KLØNETE: Selv med klassisk «Mission Impossible»-teknikk lyktes ikke tyven å fire seg ned fra taket i en dataforhandler i Brisbane i Australia. Video: Queensland Police Vis mer