Her skjulte Betew seg

I en leilighet i dette huset i Oslo bodde Metkel Betew etter dødsranet i Stavanger, ifølge vitner. I leiligheten fant politiet opptil fire millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 29 år gammel selvstendig næringsdrivende fra Oslo er siktet for heleri og for såkalt etterfølgende bistand i forbindelse med dødsranet i Stavanger.

29-åringen erkjenner at Betew bodde i hans leilighet. I leiligheten fant politiet opptil fire millioner, penger som etterforskerne mener stammer fra Nokas-tellesentralen.

- Bodde i leiligheten

Flere personer i kretsen rundt Metkel Betew lar seg nå avhøre av etterforskerne. I tillegg sitter politiet på omfattende telefonkommunikasjon mellom sentrale personer i kretsen rundt den dødsranssiktede.

En kamerat av Betew har fortalt at han møtte Betew etter ranet, og at Betew skal ha gitt ham navnet på flere dødsranere. Ifølge kameraten skal Betew ha reist til Oslo med tog dagen etter ranet.

En annen kamerat, 29-åringen som ble varetektsfengslet fredag, skal i politiavhør ha forklart at Betew tok kontakt med ham etter dødsranet.

- Han bodde i leiligheten min i 7-14 dager etter ranet. Jeg visste ikke at han var etterlyst i forbindelse med det som skjedde i Stavanger, skal 29-åringen ha forklart i avhør.

Sekk med penger

29-åringen skal ha møtt Betew i Oslo fengsel for flere år siden. De skal ha holdt sporadisk kontakt etter dette. 29-åringen sier han fikk overlevert en sekk med penger, får Dagbladet opplyst, men at han trodde at det dreide seg om ca 200 000 kroner.

29-åringen skal i politiavhør ikke ha navngitt personen han fikk pengene av, ifølge Dagbladets opplysninger. Siktede skal være redd for sin egen sikkerhet dersom han gir etterforskerne navn.

Pengene som ble funnet i leiligheten, er nå sendt til kriminaltekniske analyser. Politiet må først slå fast om pengene stammer fra Nokas-tellesentralen, deretter begynner det omfattende arbeidet med å sikre fingeravtrykk. Politikilder understreker at flere personer kan bli siktet for å hatt befatning med pengene.

- Naiv og ubetenksom

Advokat Sigmund Øien forsvarer 29-åringen.

- Han føler det som en belastning at han settes i sammenheng med Nokas-saken. Han har forklart at han ikke visste at Betew var etterlyst. Min klient har vært naiv og ubetenksom i et øyeblikk, sier Øien.

29-åringen har gitt en foreløpig forklaring til politiet. Advokat Øien understreker at hans klient er villig til å gå i nye avhør.

Betews forsvarer, advokat Marius Dietrichson, ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.

I SKJUL: Politiet har fått opplysninger om at dødsranssiktede Metkel Betew bodde i en leilighet i dette huset i Oslo etter ranet i Stavanger. I leiligheten fant politiet opp til fire millioner kroner.
SIKTET: Metkel Betew er siktet for Nokas-ranet. Betew er DNA-koblet til lastebilen som ble satt i fyr utenfor politistasjonen.