Her skremmer katten Loke (4) en stor elg

Ikke akkurat «helt konge» for skogens konge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Katten Loke er egentlig en bykatt bosatt i Tromsø, men han tilbringer ferien i landlige omgivelser på Vesterålen sammen med familien sin.

Selv om det er ferietid, viser videoklippet over at Loke slett ikke ligger på latsiden. Han har nemlig sin fulle hyre med å holde eiendommen fri for elg.

For i kampen mellom katten Loke og skogens konge, måtte sistnevne, etter lenge å ha forsøkt å se kul ut, abdisere, melder Vesterålen Online.

Jager rev og elg Matfar Peter Reinholdtsen gikk til anskaffelse av katten for fire år siden. Han har registrert at det har vært mindre elg enn normalt i området de siste årene. Tilfeldig?

- I fjor jaget han rever. Vi er vant til at det går elg her. Det kan jo faktisk... Jeg ser jo i hvert fall at han greier å lure ungdyrene. Jeg er litt usikker på om han hadde greid en elgku eller elgokse. Men det var en stor elg, ikke en liten en, sier han.

Så er heller ikke Loke en liten pusekatt. Han er en Maine Coon, som snart runder ti kilo på vektskåla. Ifølge matfar er det vanlig for denne katterasen å bli store, og Loke er «ikke feit, men muskuløs og sånn».

Nervøs elg Reinholdtsen fant fram kamera da han oppdaget elgen. Videoklippet der katten jager elgen bort fra eiendommen kan du se øverst i saken.

«LITEN» PUS: Allerede som ettåring kunne Loke se skummel ut når han ville. Foto: Peter Reinholdtsen
«LITEN» PUS: Allerede som ettåring kunne Loke se skummel ut når han ville. Foto: Peter Reinholdtsen Vis mer

- Jeg begynte å filme for å se hvordan det gikk. Etter at jeg stanset videoen fulgte Loke etter elgen til den var 150 meter unna. Da hadde den fått jaget den og var fornøyd. Han er en vakthund, rett og slett.

Det er heller tvilsomt at elgen kommer til å våge seg inn på eiendommen igjen med det første.

- Jeg så også at den etterpå virket litt nervøs og fulgte nøye med på katten.

STOR PUS: Loke veier nesten ti kilo. Her er han i armene på Rebecca Steinsvik Reinholdtsen (12). Foto: Peter Reinholdtsen
STOR PUS: Loke veier nesten ti kilo. Her er han i armene på Rebecca Steinsvik Reinholdtsen (12). Foto: Peter Reinholdtsen Vis mer