Her skulle 6-åringer hatt utetime

Men nå overtar sivilingeniør-studenter. - Ligner en brutal henrettelsesseremoni, sier barneskolerektor.

 SINGSAKER - IKKE SYRIA:  Barneskolerektor reagerer på studentrituale som minner om henrettelsesseremoni. Foto: Privat/Universitetsavisa.
SINGSAKER - IKKE SYRIA: Barneskolerektor reagerer på studentrituale som minner om henrettelsesseremoni. Foto: Privat/Universitetsavisa.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Uteområdet Duedalen ved Singsaker barneskole er en yndet tumleplass for studenter i alle aldre i Trondheim.

De 60 1. klassingene på Singsaker pleier å ha uteundervisning her hver tirsdag formiddag. Men ikke denne tirsdagen.

Da har 14-15 år eldre sivilingeniørstudenter ved NTNU fått låne plassen av Trondheim kommune til sitt årlige opptaksrituale for de som skal bli eksperter på marin teknikk.

Den innfallsporten til de voksnes studentverden vil ikke rektor Sten Frode Solvang at 6-åringene på Singsaker skal være vitne til.

- Verre fra år til år
Ifølge Universitetsavisa ved NTNU i Trondheim er politiet i Sør-Trøndelag kjent med at det har kommet bekymringsmeldinger i forkant av ritualet. Naboer som avisa har vært i kontakt med beskriver at arrangementet «tiltar» fra år til år.

I fjor skal studentene ha blitt bakbundet mens ledere i IS-lignende sorte kostymer hundset dem på det groveste.

Og tidligere skal studentene i foreningen Mannhullet ha måttet krype gjennom et rør med fiskeslo og drikke industritran og eddik.

- Assosiasjoner til ISIL
- Dette synes jeg virkelig ikke noe om. Bildene viser en merkelig seanse som ligner en brutal henrettelsesseremoni. Dette gir assosiasjoner til mye av elendighet man ser i verden i dag, blant annet med IS, sier Singsaker-rektoren til Universitetsavisa.

Han vil ikke gi noen ytterligere karakteristikker av det han ser fra bildet av det samme ritualet i fjor.

- Som skoleleder har jeg jeg to budskap om dette: for det første er vi ikke godt informert om det som skal skje tirsdag. Og når vi først er blitt det, vil jeg for det andre ikke utsette våre 6-åringer for slike inntrykk. Så vi får finne oss et annet sted for uteundervisningen denne gangen, sier Solvang.

Tilrettelegger for seremonien og leder i Linjeforeningen Mannhullet (som altså ikke er noen herreklubb), Andrea Aarseth Langli, vet ikke helt hva hun skal svare når Dagbladet spør henne etter en lang studiedag om hun skjønner de negative reaksjonene.

Sjefen: - Halloween, ikke IS
- Vi som studentforening er opptatt av å bygge samhold, og vi har fokus på at dette skal være et sikkert og positivt arrangement for studentene. Påkledningen har ingenting med noe IS-lignende og gjøre, men gir mer assosiasjon til Halloween, sier hun til Dagbladet mandag kveld.

Og legger til: - Studentene har aldri blitt bakbundet.

- Skal de som leder seremonien ha den samme påkledningen denne gangen?

- Det er ikke helt avgjort ennå, svarer leder i Linjeforeningen Mannhullet.