Her skyller kjempebølgene inn over Storbritannia

Det dødelige uværet har fortsatt herjingene i dag.

FARLIG STORMKIKKING: Nysgjerrige tøyde i dag grenesne for å ta bilder av de enorme bølgene i havna Porthcawl i South Wales. Minst tre mennesker er døde i uværet som har preget Sør-England de siste dagene.  Foto: Ben Birchall / PA / AP / NTB SCANPIX
FARLIG STORMKIKKING: Nysgjerrige tøyde i dag grenesne for å ta bilder av de enorme bølgene i havna Porthcawl i South Wales. Minst tre mennesker er døde i uværet som har preget Sør-England de siste dagene. Foto: Ben Birchall / PA / AP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En serie uvær som er regnet som de verste vinterstormene i Storbritannia på 20 år, fortsatte i dag å herje øyriket.

I ettermiddag begynte enorme bølger å slå inn over sørkysten av landet sammen med kraftig vind, og meteorologene advarer nå befolkningen om fare for enda verre oversvømmelser i utsatte områder i vest og sør, melder BBC.

På Land's End i Cornwall ble bølgehøyden i dag målt til åtte meter.

Ifølge meteorologene er det et massivt lavtrykk i Atlanterhavet som har pisket opp bølger som nå brytes i høye topper mot den britiske kysten.

I den idylliske havnebydelen Aberystwyth i Wales ble tidligere i dag 250 innbyggere evakuert. Der har deler av strandpromenaden fått store ødeleggelser av bølgene.

Flere steder i regionen er veier og jernbanen rammet og uværet, noe som fører til store forsinkelser for de mange som på tampen av helga har vært på vei hjem fra juleferie.

Tidligere i uværet har minst tre mennesker mistet livet og oversvømmelser har gjort store skader.

Den britiske regjeringen har satt av store summer til hjelpearbeid og gjenoppbygging i forbindelse med stormene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer