Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her skyller kjempebølgene inn over Storbritannia

Det dødelige uværet har fortsatt herjingene i dag.

FARLIG STORMKIKKING: Nysgjerrige tøyde i dag grenesne for å ta bilder av de enorme bølgene i havna Porthcawl i South Wales. Minst tre mennesker er døde i uværet som har preget Sør-England de siste dagene.  Foto: Ben Birchall / PA / AP / NTB SCANPIX
FARLIG STORMKIKKING: Nysgjerrige tøyde i dag grenesne for å ta bilder av de enorme bølgene i havna Porthcawl i South Wales. Minst tre mennesker er døde i uværet som har preget Sør-England de siste dagene. Foto: Ben Birchall / PA / AP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En serie uvær som er regnet som de verste vinterstormene i Storbritannia på 20 år, fortsatte i dag å herje øyriket.

I ettermiddag begynte enorme bølger å slå inn over sørkysten av landet sammen med kraftig vind, og meteorologene advarer nå befolkningen om fare for enda verre oversvømmelser i utsatte områder i vest og sør, melder BBC.

På Land's End i Cornwall ble bølgehøyden i dag målt til åtte meter.

Ifølge meteorologene er det et massivt lavtrykk i Atlanterhavet som har pisket opp bølger som nå brytes i høye topper mot den britiske kysten.

I den idylliske havnebydelen Aberystwyth i Wales ble tidligere i dag 250 innbyggere evakuert. Der har deler av strandpromenaden fått store ødeleggelser av bølgene.

Flere steder i regionen er veier og jernbanen rammet og uværet, noe som fører til store forsinkelser for de mange som på tampen av helga har vært på vei hjem fra juleferie.

Tidligere i uværet har minst tre mennesker mistet livet og oversvømmelser har gjort store skader.

Den britiske regjeringen har satt av store summer til hjelpearbeid og gjenoppbygging i forbindelse med stormene.