Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her skyter de hvalen med mitraljøse og maskingevær

Nå blir hvalen føde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den døde hvalen som har vært i ferd med å eksplodere, ble søndag ettermiddag skutt og punktert av Kystvakta.

- Hvalen er skutt på med mitraljøse, et maskingevær av grovere kaliber som er på 12,7 millimeter, sier vaktsjef Leif-Owe Birkeland til VG i 15-tiden.

Mye av lufta hadde allerede sivet ut av den døde hvalen etter å ha vært på slep bak KV «Bergen» ut i havgapet utenfor Bergen søndag.

Blir føde
Nå er hvalen, som trolig er en knøl- eller finnhval, under havoverflaten og vil etter hvert bli fortært av andre dyr.

- Den ble skutt i mageregionen, der den var tykkest. Den oppblåste «magen» punkterte og resten av gassen kom ut, sier Birkeland.

KV «Bergen» befant seg søndag ettermiddag 35 nautiske mil — rundt 60 kilometer — unna kysten vest for Sandøy utenfor Bergen, som skipet reiste fra lørdag kveld.

Kystvakta ønsket å frakte kadaveret såpass langt ut for å unngå at det treffer båttrafikken ved kysten og heller ikke blir skylt tilbake på land.

(NTB).

 PUNKTERT:  Den døde og oppblåste hvalen fra Snadøy i Fjell kommune ble beskutt og punktert i havgapet utenfor Bergen søndag ettermiddag. Foto: Øyvind H. Turøy, NTB Scanpix.
PUNKTERT: Den døde og oppblåste hvalen fra Snadøy i Fjell kommune ble beskutt og punktert i havgapet utenfor Bergen søndag ettermiddag. Foto: Øyvind H. Turøy, NTB Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media