Her skyter politiet to kamphunder som angriper sin egen bevisstløse eier

Dramatisk video fra Stockholm viser at politiet skyter over 20 ganger for å drepe kamphundene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To kamphunder angrep i 18-tiden i ettermiddag sin egen eier til han ble bevisstløs nær Kungliga tennishall i Stockholm.

Vitnet Ihan Nezar sier til Dagbladet at det var en lege ved Akademiklinikkensom oppdaget at mannen var bevisstløs og ringte politiet. Legen turte selv ikke å gå bort på grunn av de to svært aggressive kamphundene.

Da politiet kom til stedet eskalerte situasjonen.

Over 20 skudd - Politimennene og ambulansepersonellet følte at aggresjonen fra kamphundene ble vendt mot dem, sier Albin Näverberg i Stockholm-politiet til Aftonbladet

- De turte ikke annet enn å avlive dem.

Det hele ble fanget på film av Ihan Nezar, som sto kun 20-30 meter fra skytingen. I videoen ser man tre politimenn nærme seg hundene, før de plutselig begynner å skyte. Totalt løsner de over 20 skudd før hundene er døde.

- Jeg ble helt satt ut, jeg trodde ikke politiet skulle skyte. Jeg dirret over hele kroppen og ble helt hvit i ansiktet, sier Nezar til Dagbladet.

- Ikke noe valg Mannen våknet til liv etter at hundene var uskadeliggjort. Hundeeieren har imidlertid flere bittskader, men skadeomfanget er ennå ukjent.

Ihan Nezar er kritisk til politiets framgangsmåte og mener det var unødvendig av dem å åpne ild. Politiet på sin side mener de ikke hadde noe valg.

- Dersom man har aggressive hunder som har bitt eieren sin, utgjør de en direkte fare, sier Näverberg i politiet.

Det er ikke klart hva slags rase de to hundene var, men svensk politi opplyser at de er kamphunder.

- SLO MED BATONGER: Ifølge vitne Ihan Nezar måtte politiet også bruke makt da eieren våknet etter at hundene var uskadeliggjort.
- SLO MED BATONGER: Ifølge vitne Ihan Nezar måtte politiet også bruke makt da eieren våknet etter at hundene var uskadeliggjort. Vis mer