DRAMA: Norsk-tyrkiske Ipek Imirgi (28) havnet midt i dramaet i Istanbul. I videoen kan man høre at det skytes rundt henne. Video: Ipek Imirgi Vis mer

Her skytes det rundt norsk-tyrkiske Ipek

- Stemningen er apokalyptisk. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Situasjonen er veldig usikker nå, og vi vet ikke helt hva som foregår. Vi var et øyeblikk bekymret for om vi ville komme oss hjem igjen, men nå ser det ut til at situasjonen har roet seg ned, sier norsk-tyrkiske Ipek Imirgi (28). Hun befinner seg ute i gatene i Istanbul, og rundt henne høres bilhorn og sirener.

ISTANBUL: Det ble en brå start på ferien for norsk-tyrkiske Ipek Imirgi. Foto: Privat
ISTANBUL: Det ble en brå start på ferien for norsk-tyrkiske Ipek Imirgi. Foto: Privat Vis mer

Det var i elleve-tiden i går kveld det ble meldt om at det tyrkiske militæret hevdet å ha tatt over makten i landet, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

President Recep Tayyip Erdogan hevdet da at han «fortsatt er president» og oppfordret sine tilhengere om å gå ut i gatene og kjempe mot det pågående militærkuppet.

- Det kan virke som det hele er Erdogans spill for galleriet, sier Imirgi.

Hun beskriver tilstandene som "apokalyptisk". - Folk tar ut masse penger og hamstrer mat. Rundt oss hører vi ambulanser overalt og gatene har vært sperret av. Vi får nå beskjed om at militæret trekker seg tilbake og at flyplassen gjenåpnes fra andre folk i gatene. Det gjenstår å se.

Jeg er ikke redd i alle fall, sier hun.

MILITÆRKUPP: Nytt klipp viser skudd som avfyres fra helikopter mot mennesker på bakken i Tyrkia. Video: CNN Vis mer
- MILITÆRKUPP: Det tyrkiske militæret opplyser på statlig TV at det har tatt makten i landet og viser til mer autoritært styre og økende terrorisme. Tyrkias statsminister Binali Yildirim sier et militærkupp pågår. Video: NTB Reuters Vis mer