VELLYKKET OPPSKYTING: Her skytes raketten H-2A opp fra Tanegashima Space Center med Japans nye spionsatellitt.  Foto: Reuters/Kyodo/Scanpix
VELLYKKET OPPSKYTING: Her skytes raketten H-2A opp fra Tanegashima Space Center med Japans nye spionsatellitt. Foto: Reuters/Kyodo/ScanpixVis mer

Her skytes Japans nye spionsatellitt opp

Japan ruster opp etterretningen av bekymring for Nord-Korea og framtidige naturkatastrofer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Japan skjøt i morgentimene i dag opp sin nye spionsatellitt fra Tanegashima Space Center sørvest i Japan, melder det japanske nyhetsbyrået Kyodo.

Dagens oppskyting av raketten H-2A samen med satellitten kommer som følge av Japans bekymring overfor Nord-Koreas våpenprogram og for å overvåke naturkatastrofer i regionen.

Japanske myndigheter satte i gang etableringen av et etterretningsprogram som følge av at Nord-Korea fyrte av en rakett over Japan og ut i Stillehavet i 1998.

Av sikkerhetshensyn er detaljene rundt satellitten holdt hemmelig, men ifølge Kyodo skal den være i stand til å kunne skille på objekter så små som en meter i størrelse på bakken.

Japanske myndigheter planlegger å skyte opp nok en satellitt i slutten av neste år for å ferdigstille etterretningsprogrammet med minst to radarsatellitter og to optiske satellitter operative.