Her skytes rørleggeren Rodrigo i hodet mens TV-teamet filmer

Reporteren trodde dramaet var over, så ble han vitne til nok et drapsforsøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brasil skal arrangere verdens to største idrettsarrangementer de neste fire årene, først fotball-VM i 2014 og så sommer-OL i 2016.

Oppmerksomheten rundt landets enorme kriminalitetsproblem er derfor større enn noensinne og myndigheten gjennomfører stadig aksjoner i favelaene for å bryte ned kriminelle miljøer.

Nå går en video, blant annet omtalt i britiske Daily Mail, verden rundt som viser hvilke problemer Brasil står overfor.

Skyter mens kamera filmer I videoen har et TV-team fra stasjonen TV Record rykket ut i en favela i byen Joao Pessoa øst i Brasil etter at det er meldt om skuddvekslinger. Når TV-teamet kommer til åstedet, ligger en mann seinere identifisert som rørleggeren Rodrigo da Silva hardt skadd på bakken.

- Vi er de første på åstedet, selv ikke politi eller ambulanse er her ennå. Offeret ligger fortsatt på bakken, sier reporter Josenildo Goncalves, før han starter med å beskrive åstedet.

Mens kamera filmer den skadde og flere mennesker som har samlet seg, kommer plutselig en person iført hvite shorts og gul t-skjorte gående bort til den skadde, tar fram en pistol, sikter mot hodet og fyrer av.

Ikke livstruende skadd TV-teamet flykter umiddelbart fra stedet, men blir med politiet tilbake når ordensmakta endelig ankommer. En sykebil tar deretter med seg skuddofferet Rodrigo da Silva, som utrolig nok overlevde det som beskrives som et dobbelt drapsforsøk.

PISTOL I SHORTSEN: Leiemorderen tar fram en pistol fra shortsen og går helt rolig bort og skyter personen som ligger på bakken i hodet.
PISTOL I SHORTSEN: Leiemorderen tar fram en pistol fra shortsen og går helt rolig bort og skyter personen som ligger på bakken i hodet. Vis mer

Skuddet skal ha truffet ham i hodet, men han skal ikke være livstruende skadd og tilstanden beskrives som stabil.

Politiet etterforsker fortsatt drapsforsøket, som skjedde tidligere denne måneden.

OVERLEVDE: Skuddofferet overlevde og tilstanden skal nå være stabil.
OVERLEVDE: Skuddofferet overlevde og tilstanden skal nå være stabil. Vis mer