Her slår Bhatti mot VGs fotograf

«Ikke kom opp i trynet på meg!». Angrep også TV 2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Til tross for at han framsto som en av lederne bak den høyst offentlige demonstrasjonen foran Stortinget i ettermiddag, lot Arfan Bhatti seg hisse opp over at journalister tok bilder av ham.

Da Bhatti mente VG-fotograf Terje Bringedal ble for nærgående, slo han hardt i kameraet hans og sa flere ganger at han ikke ville bli tatt bilde av på denne måten.

«Ikke kom i trynet på meg», ropte Bhatti.

Episoden kom da reportere fra VG, Dagbladet og Scanpix oppsøkte den straffedømte 34-åringen like etter at han hadde ankommet Eidsvolls plass i 14-tida.

- Jeg prøvde å få bilder av ham mens han beveget seg i utkanten av demonstrasjonen. Han snudde seg og kom raskt mot meg, før han slo i kameraet mitt, som jeg hadde opp mot ansiktet for å fotografere, sier Bringedal til VGNett.

VG vurderer nå å forfølge saken.

LIKE FØR: Her er situasjonen der Bhatti mister besinnelsen. VG-fotograf Terje Bringedal til venstre.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
LIKE FØR: Her er situasjonen der Bhatti mister besinnelsen. VG-fotograf Terje Bringedal til venstre. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Også TV 2s kameramann ble angrepet av Bhatti på samme måte, da tv-teamet fulgte etter Bhatti fra demonstrasjonsområdet.

Markeringen mot Norges deltagelse i krigføring i Afghanistan, der arrangøren «Muslimer mot okkupasjon» hadde skissert 500-700 deltagere i forkant, ble en mini-demonstrasjon med bare rundt 35 personer som støttet det islamistiske budskapet.

I en appell kom Bhatti med et skarpt utfall mot Norges befolkning, da han ba politikerne «umiddelbart» komme med et vedtak om å trekke norske soldater ut av Afghanistan.

- Hvis ikke må det norske folk være klar over at deres sikkerhet fortsatt vil være truet. Hvis sikkerhet er kjært for dere, bør dere komme med et opprop om å trekke soldatene ut, sa Arfan Bhatti.

- Dette er ikke en trussel, men en advarsel til deres eget beste.