Her slår den tropiske stormen til

Fengshen inn mot Hongkong.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Børsen, rettsinstansene, skolene, markeder og all offentlig transport er stengt i Hongkong etter at den tropiske stormen Fengshen slo til mot byen.

Kraftig vind og regn er resultatet, etter at det som tidligere denne uka ble klassifisert som en tyfon, rammet byen.

Advarer mot dårlig vær
Fengshen, som nå er en tropisk storm, har drept mer enn 1000 mennesker på Filippinene. I går kveld tok stormen en overraskende vending, og rammet sør i Kina. Stormen beveget seg ifølge Hongkong-observatoriet i 63 km/t eller mer, melder AP.

- Befolkningen bør være på vakt for kuling som kan fortsette å påvirke vestlige deler av byen og havet, sier en talsmann ifølge AFP.

Minst ni tilfeller av oversvømmelser er blitt rapportert rundt om i byen, opplyser myndighetene.

Den har så langt ikke skapt store skader i Hongkong. En del turister er blitt værfaste etter at ferjene har stoppet. Taxisjåførene tjener på stormen, siden de har sett sin mulighet til å skru opp prisene nå som alt annet står.

Går videre innover Guangdong
Fengshen var opprinnelig ventet å slå til i Sørkinahavet fra Filippinene og deretter gå nordover til Taiwan. I stedet skiftet den til nordvestlig retning.

I dag befinner stormområdet seg rundt 60 kilometer nordøst for Hongkong. I følge værmeldingen skal den nå svekkes og bevege seg inn i Guangdong-provinsen i en fart på 14 km/t.

Her slår den tropiske stormen til
REGNFULLT: Her er stormen betraktet gjennom et vindu ved havna.