Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her slår gigantbølgene inn over Japan

Dramatiske bilder etter at kraftig tyfon rammet landet. En person skal ha blitt drept da han ble tatt av en bølge. Tyfon ventes å treffe Tokyo i kveld.

GIGANTBØLGER: Her slår gigantbølgene inn over kystbyen Kihocho vest i Japan. Foto: AP Photo/Kyodo News/NTB Scanpix
GIGANTBØLGER: Her slår gigantbølgene inn over kystbyen Kihocho vest i Japan. Foto: AP Photo/Kyodo News/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere hundre personer har så langt blitt skadd etter herjingene til tyfonen Jelawat. Nå oppfordres innbyggerne i Japan til å holde seg innendørs.

Flere områder har opplevd strømbrudd, og det meldes om at trafikken har blitt lammet i store deler både sør og vest i landet, melder nyhetsbyrået AP. Blant annet skal sterke vindkast ha veltet flere biler.

Når Tokyo i kveld Japans meteorologiske institutt varsler at de forventer at tyfonen når Tokyo-regionen i kveld. Ifølge Japan Times er det ventet at også Fukushima blir rammet av stormen.

Instituttet advarer mot kraftig nedbør og sterk vind som igjen vil forårsake fare for jordskred, oversvømmelse og gigantiske bølger. I enkelte områder forventes det mer enn 50 cm regn i løpet av de neste 24 timene.

Bilder fra havnen i Kihocho i Japan i dag gir et dramatisk bilde av situasjonen, med gigantiske bølger som slår inn over kystbyen.

Tatt av gigantbølge En person skal også ha omkommet da han ble tatt av gigantbølgene som slo inn over kystbyen Okinawa, ifølge den statlige kringkasteren NHK. Den omkomne skal være en 29 år gammel mann.

Kringkasteren melder også at en person skal ha mistet en finger da et kraftig vindkast slamret igjen en dør.

Flere titusener har blitt evakuert fra sine hjem, og mer enn 300 000 hjem er uten elektrisitet, ifølge Sky News.

UVÆR: Gigantbølgene har hittil tatt et menneskeliv. Foto: AP Photo/Kyodo News/NTB Scanpix
UVÆR: Gigantbølgene har hittil tatt et menneskeliv. Foto: AP Photo/Kyodo News/NTB Scanpix Vis mer