Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her slår lynet ned i ordførerbilen

Det er aldri kjedelig på veiene i Russland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nok en dashcam-video fra Russland viser at det stadig skjer ting på veiene i vårt naboland i øst. I forrige uke dukket det opp en video av at lynet slår ned i en stor Toyota i byen Zjeleznogorsk, nord for grensa til Mongolia.

Dramatikken ble, selvfølgelig, filmet av et kamera festet på dashbordet til bilen bak.

Ifølge lokale russiske medier tilhører bilen ordfører i Zjeleznogorsk, Vadim Medvedev, men politikeren befant seg ikke i bilen da lynet slo ned. Sjåføren kom ifølge de samme rapportene fra lynnedslaget uten skader.

Man vil som regel være trygg for lynnedslag hvis man sitter i en bil, med mindre bensintanken tar fyr og du får en eksplosiv brann å hanskes med. Grunnen til at man er trygg er imidlertid ikke den vanlige antakelsen at gummihjulene på bilen isolerer og hindrer lynet fra å ledes til bilen.

I en bil ledes lynet rundt karosseriet og ned i bakken, det vil si at de som sitter inne i bilen ikke blir truffet. Dette er et eksempel på Faradays bur, der elektrisitet utenfor buret ikke kan komme inn så lenge buret kan lede elektrisitet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media