Her slår norske elitesoldater tilbake mot Taliban

Fortsatt harde kamper i Afghanistan etter koordinerte selvmordsangrep med Taliban-soldater utkledd som kvinner.

NORSKE SPESIALSTYRKER: Soldater fra norske spesialstyrker som har som oppgave å «mentorere» den afghanske innsatsstyrken CRU ble i dag kastet rett inn i kamphandlingene i Kabul.  Foto: Musadeq Sadeq / AP / NTB Scanpix
NORSKE SPESIALSTYRKER: Soldater fra norske spesialstyrker som har som oppgave å «mentorere» den afghanske innsatsstyrken CRU ble i dag kastet rett inn i kamphandlingene i Kabul. Foto: Musadeq Sadeq / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 19-tida var situasjonen ennå uavklart i Kabul og de andre byene etter et stort, koordinert angrep med blant annet selvmordsbombere og rakettdrevne granater.

I hovedstaden var angrepene i hovedsak rettet mot parlamentsbygningen, ambassadestrøket, kjente hoteller og ISAF-hovedkvarteret. Flere av angriperne barrikaderte seg i ulike bygninger i Kabul, og mange timer etter at tilslaget startet blir det ennå meldt om omfattende skuddvekslinger blant annet ved parlamentet.

En talsmann for Taliban, som sier de sto bak angrepene, har gjort det klart at dette bare er starten på en «våroffensiv».

Tilslagene i dag var ifølge Taliban hevnen for henholdsvis videoen av amerikanske soldater som urinerte på afghanske lik, brenningen av koranen og massakren av sivile i Kandahar utført av en amerikansk soldat.

- Er med i kamphandlingene Forsvaret bekreftet i kveld offisielt at soldater fra de norske spesialstyrkene er ute i gatene og bistår de afghanske soldatene som nå prøver å slå tilbake.

- Norske soldater fra spesialstyrkene er med under kamphandlingene og mentorerer afghanske styrker fra deres Crisis Response Unit, sier pressetalsmann Bent-Ivan Myhre til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer