Her slår opprørspolitiet

- 12 døde så langt, ifølge iransk statskanal.

HARDTSLÅENDE: Her blir en motorsyklist angrepet av politi med kølle i Teheran i dag. Foto: REUTERS/Stringer/SCANPIX
HARDTSLÅENDE: Her blir en motorsyklist angrepet av politi med kølle i Teheran i dag. Foto: REUTERS/Stringer/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Også i dag har det vært sammenstøt mellom demonstranter og opprørspoliti i Irans hovedstad Teheran.

Ferske bilder fra nyhetsbyråene viser politi som angriper motorsyklister med kølle. Et annet bilde viser en kvinne som jages av politiet under demonstrasjonene.

Løsnet skuddDen iranske statskanalen IRIB melder at 12 er døde så langt. Det sier Frp-politiker Mazyar Keshvari til Dagbladet. Ifølge hans kontakter i Teheran ble det i 13.30-tiden i dag løsnet skudd mot 5-6 personer, som deltok i demonstrasjonene.

Et videoklipp publisert på YouTube viser også hvordan demonstranter plutselig snur og løper i motsatt retning når de hører lyden av skudd.

Rapportene om mer uro i hovedstaden Teheran, kommer samtidig med at landets omstridte president Mahmoud Ahmadinejad holdt en direktesendt pressekonferanse.

Der forsvarte Ahmadinejad gjennomføringen av fredagens valg og langet ut mot utenlandske medier, som han mener kommer med falske beskyldninger.

Spørsmålstegn- 40 millioner mennesker har deltatt i prosessen. Hvordan kan de sette spørsmålstegn ved det? sa Ahmadinejad, og skjøv de iranske velgerne foran seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer