Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her slår Palin tilbake mot attentat-kritikken

Men videoen har bare gitt Palin-kritikerne vann på mølla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sarah Palin har fått mye kritikk i kjølvannet av Tucson-attentatet der seks mennesker ble drept lørdag.

Bakgrunnen er et kart den tidligere visepresidentkandidaten publiserte i fjor der valgdistriktene til politikere som hadde støttet helsereformen var markert med det som så ut som riflesikter.

Kongressmedlemmet Gabrielle Giffords, som attentatet var rettet mot, var en av politikerne på lista.

I dag slår Palin tilbake mot kritikerne i en video på Facebook-siden sin. Videoen har imidlertid ikke stilnet Palin-kritikerne, som reagerer kraftig på bruken av begrepet «blodinjurier.»

- Journalister og forståsegpåere må ikke komme med blodinjurier som bare oppfordrer til det hatet og volden de hevder å fordømme. Det er forkastelig. Spesielt når det skjer bare timer etter tragedien, sier Palin på videoen.

Begrepet «Blodinjurier» refererer til en falsk beskylding brukt til å forsvare forfølgelse av jøder. Det ble hevdet at jødene drepte barn for å bruke blodet deres i religiøse ritualer. 

Politiske motstandere beskriver ordvalget som støtende.

- Blodinjurier er noe som antisemitter historisk har brukt i Europa som en unnskyldning til å drepe jøder. Sammenlikningen er dum. Jøder og rasjonelle mennesker vil finne den støtende. Dette vil for alltid binde henne til hendelsen i Tucson. Dette gjør at hun synker enda dypere ned i hullet hun allerede har gravd for seg selv, sier Hank Sheinkopf, en New York-basert demokrat og selv jøde til Politico.com.

- Det er absolutt upassende, legger han til.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media