Her slår politiet til mot mistenkt narko-butikk i Oslo

Ni pågrepet i stor politiaksjon.

TATT: Her blir to narkosiktede familiemedlemmer ført ut i håndjern av sivilkledde politifolk fra butikken familien driver på Grønland i Oslo. Politiet undersøker om forretningen kan knyttes direkte til hasjsalg eller hvitvasking. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
TATT: Her blir to narkosiktede familiemedlemmer ført ut i håndjern av sivilkledde politifolk fra butikken familien driver på Grønland i Oslo. Politiet undersøker om forretningen kan knyttes direkte til hasjsalg eller hvitvasking. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 20-tida i går kveld tok sivilkledde politifolk seg på nytt inn i en dagligvarebutikk i Grønlandsleiret i Oslo. Samtidig startet ransakinger av både en butikk på Majorstua og i flere leiligheter.

Oslopolitiet bekrefter overfor Dagbladet at aksjonen er en del av etterforskningen mot det store hasjnettverket i Tøyen- og Grønlands-området der det var store politiaksjoner både i september og desember i fjor. 

- Arbeidet med aksjonen har pågått gjennom hele natta. Ni personer ble pågrepet. To av dem ble regnet som kjøpere og ble dimittert, mens sju personer er arrestert. De sitter nå i avhør. I en leilighet der flere av de mistenkte oppholdt seg ble det beslaglagt en relativt stor mengde hasj, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon.

- Mulig hvitvasking Bakgrunnen for aksjonen var opplysninger om at flere av de involverte i nettverket skal ha gjenopptatt hasjsalg i betydelig skala til tross for de mange pågripelsene før nyttår.

Dermed slo politiet til på nytt blant annet mot de samme, tidligere Lime-forrentningene.

- Etter mange klager fra publikum om antatt narkotikasalg og politiets egne observasjoner, fikk vi for andre gang hjemmel til å ransake de to aktuelle butikkene. Det står sentralt i saken å avklare om butikkene er brukt til narkotikaomsetning og hvitvasking, sier etterforskningsleder Jan Erik Bresil ved Grønland politistasjon, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.