Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her slår politimannen ned en kvinne etter litt vannkasting

Men det var ikke engang hun som sprutet vann på politimennene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  «Bli med tusenvis av tilskuere i Philadelphias gater for musikk, dans og fantastiske karnevalsflåter under den årlige Puerto Rico-dagen», skryter den amerikanske byen Philadelphia på sine turistsider.

Men nå har den 50. Puerto Rico-dagen utviklet seg til et PR-messig mareritt for byen der den amerikanske grunnloven først ble undertegnet.

Det oppsto nemlig uroligheter på den glade dagen og flere av deltakerne og tilskuerne reagerte på politiets tøffe opptreden.

Da en mann protesterte ved å kaste vann mot politimennene gikk det alvorlig galt. En politimann snur seg umiddelbart i retning der vannet kom fra og ser en kvinne stå der med en vannflaske. Politimannen legger to og to sammen og konkluderer tydeligvis med at det er kvinnen som kastet vann, noe hun aldri hadde gjort.

Kvinnen blir resolutt slått i ansiktet av politimannen og hun detter i bakken med hodet først. Deretter setter politimannen på henne håndjern før hun føres bort. Kvinnen har blod i ansiktet og er tydelig oppskaket etter å ha blitt slått og lagt i bakken uten å ha gjort noe som helst.

Videoen av opptrinnet er lagt ut på YouTube av brukeren Gisela Valentin, som skriver følgende om det hun opplevde:

- Videoen viser hvor brutalt politiet oppfører seg mot helt uskyldige mennesker i Philadelphia. I stedet for å etterforske hvem som kastet vann, velger politimannen å snu seg rundt og slå den første han ser med en vannflaske. Kvinnen ble slått i ansiktet uten en eneste god grunn, dere kan se blodet i ansiktet hennes, skriver Gisela Valentin.