Her slår stormen til mot byggevarebutikken: «Oh shit!»

Fryktet tornado.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mens vi flere steder her hjemme kunne nyte påskesol og skyfri himmel palmesøndag, var det langt mindre idyllisk i Orlando-området i Florida.

En voldsom storm feide nemlig gjennom området, og kraftig vind og regn sørget for ødeleggelser.

Daniel Frawley var blant dem som virkelig fikk kjenne stormens styrke på kroppen.

Han var nemlig i byggvarebutikken Lowe's i Winter Garden, like utenfor Orlando, da stormen slo til.

«Oh shit!» Frawley tok fram mobilkameraet sitt for å filme de enorme naturkreftene, og videoen viser hvordan kunder og ansatte på Lowe's plutselig blir overrasket av det som høres ut som en eksplosjon, når vinden setter inn dørene.

Kunder og ansatte løper vekk fra inngangsdørene idet vinden setter inn, før de ansatte returnerer og prøver å stenge igjen dørene.

Frawley forklarer at han selv holdt igjen flere handlevogner, og hindret dem i å treffe mennesker.

«Oh shit!» roper en av de ansatte, før Frawley stopper filmingen.

Videoen er nå lagt ut på Youtube.

Fikk alle i trygghet «Jeg forstod at jeg måtte slå av kameraet og hjelpe til i stedet. Vinden ble mye sterkere etter at jeg slo av kameraet, og fortsatt var det mange folk utenfor butikken. Så jeg hjalp Lowe's-ansatte med å sikre døren, og få folk innendørs,» skriver Frawley i kommentarfeltet på Youtube.

Han forteller videre at både han og de andre kundene er i fin form, og at alle kom seg trygt innendørs der de gjemte seg i et rom helt uten vinduer bakerst i butikken.

Da han kom hjem var han lettet over å se at det meste var i orden.

«Det verste der var at grillen hadde veltet. Og at valpen min var litt redd.»

50 000 mistet strømmen Ifølge lokalavisa Orlando Sentinel hadde stormen en vindstyrke på opp mot 140 km/t og herjet over det sentrale Florida store deler av  palmesøndag.

Rundt 50 000 mistet strømmen, og politiet måtte flere steder dirigere trafikken i store lyskryss. Strømmen ble nemlig brutt i over 100 Orlando-lyskryss og var borte i flere timer, ifølge politiet.

Golfturneringen Arnold Palmer Invitational måtte også avlyses.

Heldigvis ble ingen mennesker skadd under stormen.

De første tornadovarslene skal ha kommet søndag ettermiddag, og gjaldt blant annet for store fornøyelsesparker, som SeaWorld og Universal Studios i tillegg til Orlando International Airport.

Foreløpig er ingen tornadotreff registrert i området.