Her slår tegneserieraneren til

Mann i Gumby-kostyme klarte ikke å få fram pistolen, i stedet mistet han 26 cents på gulvet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i fullt Gumby-kostyme forsøkte mandag å rane en 7-Eleven i California. Overvåkningsbilder, som politiet i San Diego har frigitt, viser tegneseriemannen komme inn i butikken veivende med armene.

- Han gikk fram til kassa og sa at det var et ran, men mannen bak kassa trodde ikke på ham. Gumby sa da: «Du tror ikke dette er et ran? Jeg skal vise deg pistolen min», sier Gary Hassen, talsmann for San Diego-politiet til nyhetsbyrået Reuters.

Nå oppsto det imidlertid et problem for tegneseriemannen, den store tegneseriehånda kom ikke ned i lomma på kostymet.

- I stedet for å ta fram en pistol, mistet han 26 cents på gulvet, sier Hassen videre.

Tegneseriemannen forlot så butikken med uforettet sak, fattigere enn da han kom.

Mannen som var på jobb i 7-Eleven-butikken var usikker på om han var blitt utsatt for et ransforsøk og vurderte det hele slik at det ikke var nødvendig å ringe politiet.

Da sjefen kom på jobb morgenen etter og så overvåkningsbildene, slo han imidlertid alarm. Politiet etterforsker det nå som et ransforsøk og ikke en spøk.

Gumby er høy og grønn og ligner på en elastisk tyggegummistokk med armer og bein stikkende ut. Figuren var stjerna i en serie som gikk fra 1955 til 1989 på amerikansk fjernsyn.

I serien med tabberanere, har vi tidligere omtalt følgende antihelter:

Her slår fyrverkeriraneren til

Her slår gaffaraneren til

Her slår juletreraneren til

Her slår nakenraneren til

GAFFATEIPRANEREN: En av Dagblad-redaksjonens favorittabberanere er gaffateipraneren. Maskeringen var imidlertid ikke god nok og han ble tatt av politiet.
GAFFATEIPRANEREN: En av Dagblad-redaksjonens favorittabberanere er gaffateipraneren. Maskeringen var imidlertid ikke god nok og han ble tatt av politiet. Vis mer